Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kožní problém u Hroznýše

Zdravim, muj hroznýš má jakési dvě poranění, jedno starší a jedno tak měsíc. Možná ho kousl potkan. Při posledním svleku měl v místě poranění na svlečce malej stroupek, ale už to vypadá dobře. Viděl ho veterinář z plzenské zoo a říkal že v tom problém nevidí. Jen mám mít nějaký desinfekční prostředek abych v případě stroupku na svlečce mohl urychlit hojení do příštího svleku. Říkal mi i název ale nějak mi to vypadlo. Neví někdo čím to mám potírat? Popřípadné ředění atd. Taky říkal že potkan, nebo myška přinesená a rovnou krmená, je ve stresu a spotřebuje vitamíny které pak hadovy chybí a může mít ruzné problémy. Prej by se měla kořist po převozu nechat na novém místě třeba 2 dny aby se aklimatizovala. Víte o tom někdo něco? Páčko

Předmět Autor Datum
Ahoj. Korisť ktorú hadovi hodíš treba sledovať aby hadovi neublížila, može ho aj zabiť - jedno také…
ado 23.02.2007 23:09
ado
Jen k těm potkanům, to je podle mě holej nesmysl. I když ho necháš aklimatizovat, tak se žádnej stre… poslední
para 23.02.2007 23:20
para

Ahoj. Korisť ktorú hadovi hodíš treba sledovať aby hadovi neublížila, može ho aj zabiť - jedno také vlákno tu už bolo. Lepšie je, ak ti to had zožere, kŕmiť omráčenymi, ešte lepšie mŕtvymi hlodavcami.
Myslím že na potieranie je vhodný Betadine. S tou myšou ide zhruba o toto - had prijíma všetky živiny z potravy, takže potrava musí byť dobre živená aby obsahovala čo najviac živín. Aby si mal istotu, že had dostane všetko čo potrebuje, pokŕmiš pár dní myš pestrou stravou... Toto odpadá ak máš zdroj myší, ktorému veríš, že myši sú dobre kŕmené - nie iba suchým chlebom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru