Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Tanec s hadom

Nedá mi to, a připojím se. Pokud slečna s hadem tancovat chce, zřejmě i bude. Po nás chtěla radu, který by byl nejvhodnější aby co nejméně trpělo jak zvíře tak ona. Pro většinu z nás jsou hadi miláčky číslo jedna, maximálně 2, proto do toho zapojujeme spousty emocí. Ale širokoúhlým objektivem vnímání okolí uvidíme, že hadi jsou součástí rituálů a maškarád po staletí. Viz dokument v pátek na ČT2.
Nejsem velkým příznivcem zbytečného manipulování s hady a trošku bych v tomto případě odlišil, zda je had na chov a "vědecké" pozorování, nebo právě na ty maškarády. Pokud slečna je to, co tvrdí, věřím, že o hada bude v mezidobí mezi tancem vzorně postaráno. A věřím, že onomu hadovi bude lépe než některým, které jsem občas potkal. Zažil jsem rodinku, která měla domácího hroznýše (asi 1,4 m) v akváriu, sic bez vody, ale o rozměrech asi 60x40 cm. Nemanipulovali s ním ani když mu měli vykydat. Na otázku, zda mi ho nechtějí věnovat jsem dostal zamítavou odpověď s tím, že je to miláček celé rodiny.
Petr Voženílek ve své knize Můj život... popipsuje jak jezdil po estrádách s Fešáky, kouzlil a předváděl hada. Byla to tuším užovka Hydrodynastes (Cyclagras) gigas, která s ním sdílela komediantský pokoj na zájezdech volně a běžně žrala lahůdkové párky. To jen tak na odlehčení... :puff:

Pro tazatelku: doufám, že se nám pochlubí nějakou svou fotkou z vystoupení. Máme tu samé hady, pavouky a jinou havěť, ale žádnou břišní tanečnici s odizolovanou horní polovinou těla ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny