Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chrysopelea

přeléčovat třeba gravidní samici, která by se mohla vyklást...
tak to je zase taky o necem jinem. Tam neni limitujicim faktorem had samotny, ale fakt, ze je brezi. A je tedy uplne jedno, bavime-li se o odchytu chryzopelei nebo odchovu hroznysu.
Dehydratovaným hadům, který kdovíjak dlouho nic nežrali určitě jedy v těle nijak neprospějí...
hydratace je samozrejme prednejsi, da se vsak napravit behem nekolika malo dni (treba nez budou hotove vysledky rozboru), jedno dve nazrani pred lecbou taky nebudou na rozbehnuti metabolismu na skodu. Ostatne - z neceho se ten vzorek trusu vytvorit musi. Krome toho, oslabenemu zvireti neprospeje ani pritomnost tech parazitu (pro jistotu uvadim, ze se stale bavim o skupine strevnich cervu, kter je vhodne lecit). Ja se tu rozhodne nesnazim prosazovat techniky lecit vsechno za kazdou cenu, nebo dokonce podavat leciva preventivne hned v den dovozu.
To je taky pravda, ale právě proto jsem psal, že bych nějakou dobu s léčením počkal.
Na tom se urcite shodneme. Oni ty vysledky, jak na tom had co se tyka parazitu vlastne je, taky nejsou pres noc. Cekat ale na dobu, kdy se treba po pul roce objevi prvni problemy, neni podle meho nazoru dobra strategie.Tou dobou uz proste muze byt pozde, ackoli pri vcasnem zasahu by problem nemusel byt tak zavazny.
Další věc je, že třeba zrovna ty chrysopelejky jsou docela stresáci, takže padnou klidně i jen kvůli tomu, že se s nima bude manipulovat víc než je potřeba.
Tohle treba resi nekteri lidi tak, ze hned jak hada vybali, na ceste do terarka mu "lupnou" preventivne neco na roztoce, prvoky i cervy a dej se vule bozi. Had byl po prevozu stejne ve stresu, tak tohle dalsi drobne "posolichani" uz ho nerozhodi. To urcite neni nejlepsi postup. Postupovat se da i setrne. Pokud je zvire ochotne prijimat potravu nevidela bych v lecbe vetsi problem i bez vyrazneho stresu, pokud potravu samo neprijima, nacpat se musi stejne. A jestli budu cpat mrtvou jesterkou samotnou nebo mrtvou jesterkou, ktere dam do utrob patricne mnozstvi potrebneho preparatu uz na tom stresu nic nemeni.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny