Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Otok spodní čelisti hada

Zdravím.
I když jedáky stále chovám, zmíněné albolabrise už ne. V současnosti nemám tento problém u žádného zvířete. Je sice pravda že jsem choval postižené jedovaté hady většinou pohromadě s dalšíma jedinci stejného druhu. Takže k vzájemnému uštknutí dojít mohlo. Nikdy jsem ale nenašel při zmíněném otoku spodní čelisti stopy po kousnutí.
A pokud by se mělo opravdu jednat o otok po uštknutí; není divný že otéká jen spodní čelist? A že jsem pozoroval tento jev opakovaně jen u té jediné samice albolabrise (ačkoli jsem měl v chovu za X let celkem 3,3 chovných albolabrů + nepočítaně mláďat do určitého věku).
U Cerastesek jsem to pozoroval také opakovaně jen u té jediné samice z celkem 8-mi kusů (3,5). Všechny kusy jsem choval déle jak 3 roky.
A nakonec; co tedy ten psohlavec? Škoda že nemám fotky otoku spodní čelisti oné samice psohlavce. Každopádně byl otok na oko stejný jako u onoho albolabra, několikrát se opakoval, a taky se to stávalo jen jediné samici z celkem tehdy mnou chovaných pěti dospělých psohlavců (2,3).
Nevím proč k otokům docházelo,
ale já osobně si myslím, že to bude opravdu nějaká záležitost buď hormonální, a nebo metabolická.
PS: nedavno tu na teraporadně byli s těmito otoky nafoceny také nějací Boaedoni.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny