Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nežádoucí hmyz v teráriu

Ahoj,nedávno jsem při čištění terária našel pro mě neznámý druh hmyzu,tak bych se chtěl zeptat jestli by jste někdo nevěděl o co by mohlo jít.Tvarem a velikostí těla přípomíná klíště ale s jedním velkým rozdílem,tohle má ještě klepeta jako štír ale štír to není.Nevím jak se mi to tam dostalo jediný co mě napadlo byl kokosový substrát kterej tam dávám jako podestýlku.Nevíte někdo o co by mohlo jít?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nevim o jaké breberky jde, ale rozhodně tam nemají co pohledávat. Doporučuji terárku vyklidit a vyde…
para 25.04.2007 21:58
para
Aj ja mám v terariu nejaký hmyz. Neviem ako sa tam nabral. Je čierny a malý.. Čo to je?
Danuššššsš 18.05.2014 15:15
Danuššššsš
Malý čierny hmyz... nový
johny13 18.05.2014 16:05
johny13
Využiji tady vlákna a zeptám se: V teráriu s rhampholeon spectrum se mi objevili takoví malí broučci… nový
Klaudiee 04.09.2014 18:39
Klaudiee
zkus ten subsrat nechat pořádně uschout. možná víc poradí jiní nový
Divočák 04.09.2014 19:05
Divočák
to budou jen nějací půdni roztoči nebo chvostoskoci, dojížděči zbytků. Ve vlhčích ubikacích se jim d… nový
Aurifer 04.09.2014 19:24
Aurifer
No, tak to by odpovidalo, protože rosím každé ráno. A zmizí když substrát vyměním a terko vytřu save… nový
Klaudiee 04.09.2014 20:01
Klaudiee
výměna a vymytí terárka (ani nemusí být savem, stačí octová voda) pomůže, ale většinou se tam zase č… poslední
Aurifer 05.09.2014 18:58
Aurifer

Nevim o jaké breberky jde, ale rozhodně tam nemají co pohledávat. Doporučuji terárku vyklidit a vydesinfikovat (např. savem), vymýt a nechat vyvětrat.
Hada pozorovat a pakliže se paraziti vyskytují i na něm, postříkat ho třeba Frontlinem (pozor na oči, tlamičku nosdry), nechat cca 10 min. působit a pak ho "vykoupat". Potom by bylo dobré ponechat hada v terárku zhruba měsíc jen na bílých ubrouscích, kde jsou paraziti dobře vidět a pakliže by se ještě objevili celej postup zopakovat.
Potom bych ještě doporučoval pokud opět budeš dávat lignocel, přidat pár zrnek hypermanganu do vody (voda musí mít jen jemně nafialovělý odstín) aby se tam ty bestie opět neuhnízdili.
Mě se to osvětčilo i když šlo evidentně o jiný druh parazita, páč byli hodně malý, ale zatím (ťuk, ťuk, ťuk) se brabouci znova neobjevili ;-)

Využiji tady vlákna a zeptám se: V teráriu s rhampholeon spectrum se mi objevili takoví malí broučci. Byla jsem týden kvůly škole pryč a o zvěř se mi starala kamarádka. Broučci jsou opravdu malincí (snad ani ne 1mm). Tvarem připomínají klíště a jsou průhlední. Je jich tam strašně moc. V terárku nevypadají vůbec pěkně. Rhampík se mi ale zdá v pohodě. Docela se, ale bojím, že se dostanou do jiných terárek. Co jsem četla, tak se jich dá strašně špatně zbavit. Nechápu jak se tam dostali. Před odjezdem jsem celé terko čistila a dávala svůj ozkoušený substrát. Na ŽE jsem si chtěla dokoupit ještě samce a další samici, ale nechci je dávat do zamořeného terárka. Mám to vymít Savem?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru