Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem potrava-guttata

Dobrý den.mám mládě Elaphe guttata(kolem 35cm) a chci se zeptat jak často krmit.prohlídl jsem toho už dost a dočetl jsem se tu,že se má krmit následující den po vysrání, mě to ale přijde dost často.v pátek jsem ji nakrmil a dnes(neděle) už tam měla výkaly,to znamená že zítra bych ji měl dát další hole:?::?: hadi jsou prý náchylní na přetučnění takže bych ji nerad překrmoval...!

Předmět Autor Datum
neboj se toho, mládě velkou většinu přijaté energije spotřebuje na růst. U dospělých hadů ovšem rizi…
Georgij Gadjukin 30.04.2007 06:56
Georgij Gadjukin
Skús dať väčšie holátko. Tak 5 dňový interval pre špunta by mohol byť OK, pri kŕmení hneď po vysraní…
ado 30.04.2007 09:22
ado
Tak to máš dobrý já mám krajtu a mám ji týden a je stará 6 týdnů a ješě meměla potravu odmítá i holá…
janina 01.05.2007 12:27
janina
Ahoj,mládata užovek krmim 1x týdně a dávám jim co snědí.Většinou si sami řeknou,tím že šmejdí po ter…
Melda 01.05.2007 16:32
Melda
Presne tak, o prekrmovani jde v dospelosti, mladata naopak je nutne krmit casteji. VH poslední
VH 01.05.2007 18:53
VH

Skús dať väčšie holátko. Tak 5 dňový interval pre špunta by mohol byť OK, pri kŕmení hneď po vysraní by prakticky stále trávil - nech si občas aj pošmejdí poriadne po terárku:puff:. Ako bude rásť tak so zväčšujúcou sa korisťou inerval predĺžiš.

Ahoj,mládata užovek krmim 1x týdně a dávám jim co snědí.Většinou si sami řeknou,tím že šmejdí po terárku.Jak snědí více holat na jedno krmení,tak hned přejdu na skákavky.Určitě bys měl mládata krmit často,u dospělích se to musí kontrolovat.Některé užovky by mohly žrát od rána do večera(což jim samozřejmě neprospívá)
Janino neměla bys na ní pospíchat regiusky nejsou velcí jedlíci a jesli ji máš týden,tak se nediv.Ještě si určitě vezvykla.Já si pořídi minulý pátek roční užovku a taky si ještě nevzala.To jí nabízím myši,holátka potkanů i odstavený potkany a nic.Takže jí dej čas a až bude mít hlad tak si veme.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru