Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vztah svlékání hada a snůška

kdysi jsem někde četl článek kde byla nastíněna možnost času svlékání hada a následné snůšky vajec. Jen teď nemůžu přijít na to kde to bylo.
Nemáte někdo ponětí kde to najít, nebo mě nasměrovat správým směrem?

Předmět Autor Datum
Zdravím. Článek na obdobné téma jsem před lety psal ve Fauně (Vztah ekdyse ke snůškám vajec hadů). T…
Vladěk 23.05.2007 09:40
Vladěk
Zdravím, to je přesně ono co hledám. Pokud bys měl celý článek tak mi ho pošli na Petr.Ja@seznam.cz…
Brmboš 23.05.2007 11:38
Brmboš
Vlaďku, pokud máš ten článek kompletní, tak myslím, že by jsi jej mohl "vylepit i tady na Teraporadn…
carlos 23.05.2007 12:04
carlos
Pokud by byl zájem tak bych ho mohl dát i na své stránky reptiliakvalitne.cz . Doplňování a zpřesňov…
Brmboš 23.05.2007 12:30
Brmboš
POkud by byl zájem od ostatních co si vedou záznamy bylo by docela zajímavé vytvořit větší tabulku a…
Brmboš 23.05.2007 17:17
Brmboš
Zdravím. Úplnou tabulku (s celkem 34 snůšek od těchto čtyřech druhů:Lampropeltis triangulum sinaloae…
Vladěk 23.05.2007 18:09
Vladěk
Tak jsem Vlaďkovu tabulku přepracoval do exelu a je k dispozici: www.reptiliakvalitne.cz/test/ekdys…
Brmboš 25.05.2007 08:00
Brmboš
Vynikající nápad. Ovšem jen tak, nenašel by se hodný programátor, který tohle udělal v PHPku? Mohli…
Georgij Gadjukin 25.05.2007 08:35
Georgij Gadjukin
jsem programátor amatér, a tak jsem o tom už uvažoval. Zatím to ale je ve stádiu vývinu. Máme příliš…
Brmboš 25.05.2007 08:49
Brmboš
Super... máš ICQ? Moje je v profilu, když tak se mi ozvi, ať tady nezatěžujeme duskuzi.
Georgij Gadjukin 25.05.2007 08:51
Georgij Gadjukin
Takže: Brmboš, i takto v Excelu to vypadá dobře;-). Teď aby se to chytlo.
Vladěk 25.05.2007 09:38
Vladěk
A je to tady: http://reptiliakvalitne.cz/new/ekdyse.php je tu něco co jsem vytvořil na zadávání a… poslední
Brmboš 01.06.2007 15:33
Brmboš

Zdravím. Článek na obdobné téma jsem před lety psal ve Fauně (Vztah ekdyse ke snůškám vajec hadů). Tentíž článek je na netu (ifauna) ale chybně - neúplný (oproti tištěné Fauně). Chybí zde v tabulce celé výsledky druhu: Lampropeltis triangulum sinaloe, a hlavně; nad jednotlivými sloupci v tabulce s údaji není popis o jakou informaci jde. Takže se celá tabulka stala nepřehlednou. Pro vysvětlení: 1.sloupec=Páření; 2.sloupec=Ekdyse; 3.sloupec=Snůška; 4.sloupec=Ekdyse; a 5.sloupec=Líhnutí. Snažil jsem se správce na tyto chyby upozornit, ale bez efektu.
PS: V případě zájmu můžu celou tabulku okopírovat a poslat na e-mail. V současnosti odchovávám X dalších druhů hadů, ale tady ještě nemám dost potřebných odchovů abych mohl výsledky shrnout a porovnat. Jinak ekdyse před snůškou je pro mne dnes již spolehlivým vodítkem u všech užovkovitých hadů, kdy mám připravit kladiště s rašeliníkem samicím do terárií (stačí cca 5 dnů po svleku).

POkud by byl zájem od ostatních co si vedou záznamy bylo by docela zajímavé vytvořit větší tabulku a do ní jednotlivé záznamy uvádět. Čím více, tím lépe, statistika se tak zpřesňuje a jistě by byly brzy vidět dost přínosné výsledky.

Vladěk mi jeho tabulku poslal, tu zpracuju acdám tam vlastní pozorování, kdo se chce připojit ať mi pošle údaje na mail Petr.Ja@seznam.cz

Zdravím. Úplnou tabulku (s celkem 34 snůšek od těchto čtyřech druhů:Lampropeltis triangulum sinaloae; L.getulus californiae, Elaphe guttata a Elaphe schrencki) mám pro zájemce k dispozici. Jinak si myslím, že to tady celé opět uveřejňovat postrádá smysl (vzhledem k tomu, že to bylo ve Fauně uveřejněno už před čtyřma roky). V krátké budoucnosti budu moci totiž tyto údaje doplnit a rozšířit o další odchovy: Lampr.triangulum hondurensis, Lampropeltis trian.campbelii, L.alterna a opětovně Lampropeltis triangulum sinaloae (tentokrát ovšem úplně jiná krev, tedy nepříbuzné k těm původním co jsem odchovával před lety = větev I.Reháka). U těchto sinaloaek jsem obzvlášť zvědavej na výsledky. Mám totiž dojem, že ekdyse před snůškou vajec probíhá sice u jednotlivých zvířat vždy v určitém termínu pravidelně (+-), ale může být u každé samice individualní (v souvislosti; z jaké populace zvíře pochází). A nebo se zde můžou projevovat i odlišné chovné podmínky v teráriích. To všechno by se dalo ale upřesnit jen pokud by ekdyse před snůškama vajec sledovali a zaznamenávali u stejných druhů hadů i ostatní chovatelé.
PS: Brmboš - bude dobré, pokud se to ujme a povede se ti tato data shromáždit.Stále ještě doufám, že se připojí více chovatelů. Před lety jsem taky vyzval chovatele k uveřejnění svojich výsledků pozorování, ale nenašlo to vůbec odezvu. Přesto; pořád věřím, že se tu najdou chovatelé kteří pochopí, že tyto údaje mají smysl. Jakmile budu nějaká další data mít pohromadě, tak ti to pošlu. Chtělo by to tu pak (pokud se toho povede shromáždit opravdu dost), po nějakým čase uveřejnit.

A je to tady:

http://reptiliakvalitne.cz/new/ekdyse.php

je tu něco co jsem vytvořil na zadávání a porovnávání svleků a snůšek/porodů jednotlivých samic.
Pokud máte zájem tak se prosím připojte a zadejte svá data.
Jestliže máte připomínky k funkčnosti, chybám nebo čemukoli jinému napište prosím sem nebo ma můj mail Petr.Ja@seznam.cz

Pokud by byl zájem a sešlo by se dostatek reakcí jsem ochoten projekt rozvíjek do šířky a neskončit jen u svleků a snůšek.

POkračujeme prosím zde. (GG)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru