Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vyhřívání suchozemské želvy

Zalezi na druhu zelvy. U ctyrprstych duveryhodny zdroj (http://www.russiantortoise.net/) tvrdi, ze na nejteplejsim miste 90-95 stupnu Fahrenheita (32.2 - 35 stupnu Celsia) a na nejchladnejsim tak 70-75 stupnu Fahrenheita (21.1 - 23.9 stupnu Celsia). V noci by mela teplota klesat na 60-70 F, coz v byte nejde dosahnout. Pokud je vedro, prestehovat zelvu do otevreneho bydleni = plnohodnotna bedna vlastni vyroby (teraria se zbavit) a dat do mistnosti vetrak pro lepsi cirkulaci vzduchu.
My uz zarovku zapiname jen rano na max hodku, svitime jen zarivkou a stavime drevene otevrene bydleni. Vetrak jsme jeste neporidili.
Jo a teplota se meri na substratu a ne nad nim ve vzduchu.
Pokud Ti/Vam radil chovatel mit zaplou zarovku jen na hodinu denne, tak by se hodil nakopat :-[ jelikoz by se zelve spatne vyvinul krunyrek :!: 12-14 hod denne je ok. My svitime jen 12, protoze pak stejne zelvik spi zahrabany a nema to smysl. Dulezite je pravidelne sviceni. Pokud by to radili ve zveraku, tak bych se moc nedivila. Tam radi spatne veci casto. (I kdyz jsou vyjimky. Jednou nekomu poradili veterinare, ktery jejich nemocnou zelvu zachranil.)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny