Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pro stávající i budoucí chovatele suchozemských želv

Pane Bože ochraňuj nás od organizací, které by ve jménu čehokoliv cokoliv zabavovali. Ať jsou založené s jakkoliv dobrým úmyslem, z železnou pravidelností jsou za chvíli plné lidí, kterým jde o úplně jiné věci než pro jaké se organizace zakládala, nebo fanatiků, kteří nadělají víc škody než užitku. Máš horkou hlavu, i když tě chápu. Navíc mám pocit, že míříš vedle. Většina drobných chovatelů se snaží svému zvířeti, přesně podle dostupné literatury, snést první poslední a neváhají do pohodlí svého miláčka investovat značné prostředky, že mu spíš uškodí to není jejich vina ale vina autorů těch nesmyslů, potažmo i zkušených chovatelů, kteří si své poznatky šetří pro sebe, případně nemají trpělivost k neustálému přesvědčování. Pro mě zůstává nejhorší viník člověk, který nezodpovědně publikuje směs odposlouchaných pravd a nesmyslů, jen proto aby si polechtal ego.
Přes to, že s tebou v mnoha věcech souhlasím, nespoléhal bych až tak na tebou uvedené stránky. Ne vždy je to, co je psané anglicky případně německy, automaticky to nejlepší. Vždy to chce si vše vyzkoušet. Uvedené teploty jsou například dost nízké.
Jde-li ti opravdu o věc, sniž se k tomu, občas projet takové ty "estránky" týkající se této problematiky. Budeš překvapená kolik začínajících chovatelů je ochotno se poučit a dobré rady akceptovat, i když to někdy dá dřinu a je to dost otrava, psát o něčem pořád dokola, co bychom však pro želvy neudělali, že ano.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny