Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Určení pohlaví užovky černé

Ahoj všichni. Před několika dny přibyl do naší rodiny nový člen - asi dvouletá užovka černá (Elaphe obsoleta quadrivittata). Jelikož jsem v chovu hadů začátečnice, nevím, jestli je u mého miláčka možné nějak rozeznat pohlaví. Jeho původní majitel od kterého jsem ho dostala ho neznal.

Díky všem za odpověď

loading...
Předmět Autor Datum
Koukni se o 12 řádků níž(sameček nebo samička).Jsou tam fotky.;-)
Melda 10.06.2007 18:41
Melda
Děkuji, takže to vypadá že se z meho Karlika stane Janet. :-) Ještě by mě zajímalo jak by se s ní m…
Niki 10.06.2007 20:11
Niki
Ahoj,určitě si zvykne.Já je chovám taky.Mám jich pět a každý z nich se chová jinak.Člověk musí vypoz… poslední
Melda 10.06.2007 22:54
Melda

Děkuji, takže to vypadá že se z meho Karlika stane Janet. :-)

Ještě by mě zajímalo jak by se s ní mělo správně manipulovat. Já vím had není na hraní, ale myslím si že občas jí neublíží když nechám otevřené terárko a nechám ji na chvíli proplazit se po pokoji. Je hrozně zvědavá a myslím si že se jí líbí když může zkoumat zákoutí bytu. Ale když ji chci dát zpátky tak se jí vůbec nechce. Většinou se snaží někam rychle schovat a když k ní přiblížím ruku tak se snaží i útočit (nebo spíš mě zastrašit). V rukou se pak hrozně mele a chce pryč.
I kdybych ji zarazila tyto výlety tak s ní občas musím manipulovat třeba při uklízení terárka. Většinou se pak schová za listy a nějakou dobu je zalezlá. Může jí to nějak stresovat?

Dělám něco špatně, nebo jak bych s ní měla zacházet. Zvykne si časem?

Ahoj,určitě si zvykne.Já je chovám taky.Mám jich pět a každý z nich se chová jinak.Člověk musí vypozorovat co jim nevadí a pak se s nima dá dělat všecko.Většinou se sním pracuje tak,že ho chytneš za hlavičku a druhou rukou podpíráš v půlce těla.Když se postaví do obranné pozice a začne dělat výpady,ta na něj položím ručník a potom ho z pod ručníku klidně vyndám.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...