Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vipera berus morpha prester

Já chytil na jedné lokalitě v Jeseníkách roční kluka presterky. Z toho by se dalo usuzovat, že mláďata se rodí černá. Do té doby jsem tam vždy potkal jen klasiku. Nebudu tu lokalitu uvádět tady, ale jestli chceš, napiš mi zprávu. Jinak obecně lze říct, že Jeseníky jsou na presterky docela bohaté. Už léta se chystám na Rejvíz, kde podle jednoho kolegy byla četnost presterek tak 50/50.

Ještě k tomu zbarvování... měl jsem kdysi možnost chovat od mimina V.nikolskii. Novorozenci byli perníkově hnědí s ostře zubatou tmavěhnědou kresbou. Zčernaly poměrně rychle, rozhodně dřív než po 15. svleku. Zůstaly jim pouze bílé supralabialia a zelená špička ocasu. I tyto znaky postupem mizely. Když jim začalo jít na pubertu, samec to zabalil a tak mám singl holku. Rád bych udělal pozorování na téma "barvení se mláďat Vipera nikolskii", ale zatím mám asi smůlu.

Povolení, nebo spíše vyjímka na chov berus v zajetí obnáší to, že musíš příslušné CHKO dle místa bydliště prokázat, že tvůj zájem převyšuje zájem obecný, dál se k tomu musí vyjádřit třiprdele všelijakých pochybných organizací a tak.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny