Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Černá kronika

Takže, na vaše žádosti přibyla kategorie Černá kronika, do které prosím umisťujte ty neúspěchy v chovu, kterými se chcete "pochlubit" a o kterých si myslíte, že mohou ostatním chovatelům pomoci vyvarovat se zbytečných chyb.

Prosím o zakládání samostatných vláken v rámci kategorie Černá kronika. Proto vznikla a pokud budeme opět vše cpát do jednoho vlákna, vznikne v tom chaos ;-)(GG)

Předmět Autor Datum
Ahoj,tak já teda začnu a popíšu vám největší katastrofu v mém chovu.Jak se říká,dobré skutky musí bý… poslední
Melda 18.06.2007 20:53
Melda

Ahoj,tak já teda začnu a popíšu vám největší katastrofu v mém chovu.Jak se říká,dobré skutky musí být po zásluze potrestány.
Jednoho dne za mnou přišla kamarádka,taky teraristka,že jí vyhodili z podnájmu a že nemá kam dát zvířata.Tak já,aktivní blbec jí nabídl,že může dát zvířata ke mně.Měla Elaphe guttáta 1x,Elaphe taeniura 1x a dvě vodní želvy Trachemys scripta elegans.
Hady jsme dali do jednoho terária a na želvy už nezbylo místo.Nedalo se nic dělat a tak jsem je šoupnul k mému chovnému páru Trachemys scripta scripta.
Zvířata u mně byla pár týdnů,pak si je kamarádka vyzvedla a odstěhovala se.Pár dní nato to začlo.Chcipla mi samice Elephe obsoleta qvadrivittata,která měla každým dnem kládst vejce.Přisuzoval jsem to zánětu vejcovodu nebo vyčerpání.Za tři dny jí následoval samec.Byl to pátek,veterinář mně objednal na úterý.Do útery zařval ještě samec Gonyosoma oxycephala.
Veterinář provedl testy a prohlídku.Verdikt zněl Entamoeba invadens a předepsal Metronidazol.Nemoc se projevovala tak,že hadi měli průjem a vyzvraceli natrávenou potravu.Většinou po dvou dnech.Zajímavý bylo,že želvy na tuto nemoc nereagovaly.Chovaly se jako dřív.Nakonec jsem se dozvěděl,že želvy jsou většino přenašeči a jsou proti této chorobě imunní.Takže jsme pro jistotu přeléčily všechna zvířata v mém chovu.Toto jsme potom opakovaly ještě jednou.Nemoci jsem se díky bohu zbavil a od té doby mám pokoj.
Takže nepodcenujte karanténu i u zvířat,které jsou na první pohled zdravá.Nestojí to za ty peníze,které necháte u veterináře a hlavně za ty nervy.:-)

Zpět do poradny Nahoru