Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Klapavka obecná

Ahojte,
okrem inych klopaviek mam v chove aj chovnu skupinku 2,5 S.odoratus, je v skutocne vo velkej nadrzi s ukrytmi, samorastami, umelymi rastlinkami a zatial bez akychkolvek problemov. Aj pri krmeni sa navzajom snazia respektovat. Ine to je u 1,3 Kinosternon leucostomum /mala forma/ a 1,2 /Velka forma/. Tie na seba aj v skutocne velkych nadrziach utocia neustale, samceky sa snazia kopulovat so samickami a mnohokrat samicka uhryzne dalsiu do koncatiny, alebo si to vybavi so samcekom. Takto mi samec zabil jednu samicku malej formy...
Naproti tomu spolocny chov Kinosternon bauri 1,4 s mladymi S.odoratus, S.carinatus a S. minor minor je bez akychkolvek problemov.
O dvoch samickach K. s. subrubrum chovanych bez samceka mierove spoluzitie donedavna neplatilo. Akonahle som im vsak zariadil solo nadrz s velkym mnozstvom ukrytov a vhodnym optickym rozclenenim nadrze, vsetko je v pohode.

P.S. Tiez by som rad sa nakontaktoval na dalsich chovatelov tejto nesporne zaujimave skupiny vodnic, pripadne rozsiril svoj chov o nove druhy ci doparoval svoje. Na Slovensku je to zial zatial bieda...ale snazime sa.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny