Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ví někdo o co jde?

Děkuji za Váš čas a názory. Z odpovědí vyplívají další otázky a potřeba problém upřesnit.
Oni to Krokodýle nejsou vlastně "tunýlky" bublinky atd. Pouze se tak tváří. Spíš mám dojem že se v těch místech, přímo v rohovině jinak lomí světlo, protože jde o zcela plnohodnotnou rohovinu. Zíral jsem na to pod lupou, snažil jsem se dostat želvu i pod mikroskop(to byl horor)a nic jsem stejně nevyzíral. Dělá to na mě dojem, zvlášť z toho důvodu, že se jedná hlavně o plastron a želvy z terárka, následující. Rohovina plastronu jako výrazně namáhaná část krunýře, zejména plošným obrusem a jinými drobnými poraněními, bude zřejmě přirůstat zespod po celé ploše každého štítku. Ne z kraje jak je to běžné třeba u nehtů. Nemožnost si rohovinu přirozeně obrušovat (měkký substrát)se možná tímto efektem projevuje. Jak je to třeba v Plzni u malých sulkátek, tam jsou ale na písku, že ano.
Kerejoo nedostatek biotinu jsem také bral v úvahu, ale stejnou stravou krmím želvy ve výbězích i v terárku, jedny to mají druhé ne. Je sice fakt, že želvy ve výběhu rostou pomaleji ale oboje mají kůži, drápy i třeba lišty na čelitech v zcela dokonalém stavu. Přesto je to možná také jedna z možností, vyzkouším to na nějaké menší skupině co se stane.
Proti mykóze zase mluví zejména to, že se podobný problém (je-li to vůbec problém) vyskytuje u mnoha drobných i větších chovatelů. Navíc po ukončení intenzivního růstu, se "tunýlky" samovolně vytrácí, zůstává nepoškozená nedeformovaná plnohodnotná rohovina a to u mykóz nebývá. Dříve jsem právě na rady vetů mazal chudinky prcky různými supermastmi bez jakéhokoliv pozitivního výsledku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny