Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Darovaná testudo hermanni _ nemáme skúsenosti s chovom

Do Vašich starých diskusií som sa práve začítala (a budem v tom určite pokračovať) a musím povedať, že ma prepadli obrovské výčitky svedomia, keď postupne začínam zisťovať, čo všetko robíme zle. Ešte šťastie, že to úbožiatko u nám nebýva dlho a našla som túto diskusiu.

Potrava: zo všetkého našej korytnačke najviac chutia piškóty namočené vo vode. Samozrejme, že sa z jej apetítu náležite tešíme, dokonca sme si ju nafilmovali, ako to do seba láduje – len taký fukot. Aby mala dosť vápniku, dokrmujeme ju tvarohom a z rastlinnej stravy jej najviac chutia rajčiny, alebo nastrúhané uhorky, posypané podrvenými granulami pre suchozemské korytnačky. Ponúkané ovocie (melón, broskyňa, banán, jablko) nechce. Vám, skúsení chovatelia, verím, že sa pri čítaní mojich riadkov ježia na tele všetky chlpy. Prepáčte, prosím. Sľubujem, že ododnes naša malá bude dostávať len samú zdravú výživu – ak som dobre pochopila, tak najmä ďatelinu, skorocel a púpavu. Lenže, ako tej malej vysvetlím, že piškótiky sa už konať nebudú?

Voda: napriek tomu, že som ju ešte nevidela piť, vodu dostáva do misky každý deň čerstvú. O nejakom vlhkom kútiku, či o vyprázdňovaní sa do vody, som doteraz nemala ani páru. Význam som však pochopila, náprava sa urobí ešte dnes, je to jednoduché.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny