Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem knižní publikace

Měla bych ještě jeden dotaz. článek uvedený z 31.5.07 od Oslinky pod názvem "Kdo pracuje v ZOO Praha" mě dost překvapil. Koupila jsem si dvě knižní publikace o chovu suchozemských želv, kde naopak doporučují krmit kompotama, naklíčenýma luštěninama, přenášet želvy v pytlíku a mazat krunýř po koupání olejem.
Může mi někdo poradit dobrou knižní publikaci o chovu želv, podle které bych se mohla orientovat, aniž bych ublížila želvám?
Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Hm, tak s týmto problémom momentálne zápasíme aj my. So svojimi neznalosťami, ktoré sa chovu korytna…
Grétka 30.07.2007 09:27
Grétka
Holky, myslim že diskuze tady na různá témata jsou daleko užitečnější a informace daleko přesnější (…
denda 30.07.2007 12:39
denda
Už jsem taky pochopila, že knížky nemá cenu kupovat a budu se obracet sem, tak díky za případné odpo… poslední
Blanka 30.07.2007 15:56
Blanka

Hm, tak s týmto problémom momentálne zápasíme aj my. So svojimi neznalosťami, ktoré sa chovu korytnačiek týkajú som sa zdôverila vo vlákne "Darovaná testudo hermanni _ nemáme skúsenosti s chovom". Mám však doma jednu zabudnutú knihu o chove korytnačiek, je z 80-tych rokov a práve včera som sa k nej náhodou dostala. Doporučujú sa v nej presne tie veci, ktoré spomína Blanka. Najhoršie je, keď sa tieto publikácie dostanú do rúk neskúseným ľuďom, ktorý sa týchto informácií tvrdohlavo držia, pretože „veď je to naštudované z knihy!“.
Ja osobne verím v správnosť informácií, ktoré som našla v diskusiách na týchto stránkach. O ich správnosti ma nepresvedčilo nič iné, len logické vysvetlenia, ktorých zdroj prevažne vždy vychádza z porovnania životných podmienok zvierat v ich prirodzenom prostredí.
Veľmi by ma však zaujímala nejaká štúdia, či porovnanie nielen zdravotného stavu korytnačiek chovaných, podľa publikácií, ktoré spomína Blanka, v porovnaní so zvieratami, ktorých výživa je síce striktne obmedzená, o to viac sa podobajúca prirodzenej potrave. Nie, že by som chcela robiť pokusy na zvieratách, mám skôr na mysli, či niekto náhodou tieto dva odlišné spôsoby chovu nevyhodnotil a nezverejnil, na základe poznatkov z minulosti. Možno by to tých tvrdohlavcov (ale najmä autorov podobných publikácií, aké si kúpila Blanka) prinajmenšom prinútilo k zamysleniu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru