Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké terárium pro suchozemskou želvu?

Dobrý den, chovám roční testudo hermanni v akváriu o rozměrech 50x35x25, chtěla bych želvě obstarat důstojnější bydlení a přemýším buď o akvariu 90x45x25 na zakázku, ale nevím jak nutné jsou větrací mřížky, obešlo by se to bez nich? Nebo poradili byste mi kam je nechat dát, aby želva nebyla v průvanu? Jde mi o přirozenou cirkulaci vzduchu. Také přemýšlím o cenově dostupném teráriu pro želvy pokud možno stejných rozměrů, ale žádné jsem na netu nenašla. Nevíte někdo o něčem? Případně můžete mi poslat odkazy? Četla jsem tady taky o želvích stolech, ale dala bych přednost spíš teráriu. Díky za případné odpovědi K.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě se chci zeptat a nevim kam bych ten dotaz nacpala tak třeba sem ;-) Jak je to se snašenlivostí…
Karolína 03.08.2007 19:10
Karolína
jó a ještě :-D jak bych kdyžtak měla postupovat než je k sobě přidám, jsou nutná nějaká "opatření"?…
Karolína 03.08.2007 19:17
Karolína
Je škoda Karolíno, že to množení vzdáváš bez boje. Je opravdu moc pěkné když můžeš pozorovat jak se…
KHor 04.08.2007 14:41
KHor
Děkuju za odezvu. Ještě teda popřemýšlím jestli ho nechám samotnýho nebo pořídím samičku :-) s jejic…
Karolína 04.08.2007 20:42
Karolína
Ta samička by měla Karolíno být větší než sameček. Oni se želví pánové dvoří samičkám z našeho hledi…
KHor 06.08.2007 13:26
KHor
:-[:-D jasně, díky! :beer:
Karolína 07.08.2007 11:03
Karolína
Ahoj, tohle už se netýká přímo terasy, tak dám dotaz sem :-) Mám plast. bednu 120x55cm. Snad bude na…
Evva 08.07.2010 14:50
Evva
Na noc domů nemusí, ale je potřeba tam zajistit vlhké, stinné a chladnější místo, aby se želvě neupe…
Petr60zelv 08.07.2010 15:14
Petr60zelv
Terasa je směrem na jih, sluníčko skoro celý den, nad částí terasy je střecha (balkon v patře), bedn…
Evva 08.07.2010 16:29
Evva
Bylo by lepší, kdyby tam slunce šlo, aspoň část dne.
Petr60zelv 08.07.2010 16:44
Petr60zelv
Ještě váháme jestli pořídit želvu zelenavou nebo stepní, pro obě je vhodný stejný substrát - trošku…
Evva 08.07.2010 17:21
Evva
Myslim ze je to hodne nepodstatne ci je to vhodne pre jednu alebo druhu.Vyber si korytnacku ktoru ch…
danio007 08.07.2010 17:49
danio007
Vybrala jsem si - zelenavou nebo stepní :-), podle toho, která bude zrovna na prodej. Snad jsou si d…
Evva 08.07.2010 23:11
Evva
Já jo, já ti jí přeji. Ostatně nepřející tu snad nikdo není, jen všichni chtějí, aby se u tebe měla… poslední
sweety 09.07.2010 06:02
sweety

Ještě se chci zeptat a nevim kam bych ten dotaz nacpala tak třeba sem ;-)
Jak je to se snašenlivostí želv navzájem? Přemýšlím, že časem pořídim svý T.Hermanni (samec) kamaráda, někde jsem tady četla, že Horsfieldi jsou k sobě agresivní, když má jeden terárko delší dobu pro sebe a druhého bych k němu přidala - je to pravda? A Hermanni jsou na tom s tou agresivitou stejně? Chtěla bych k samečkovi samečka, myslim, že bych se o mladý nedokázala postarat :-|

jó a ještě :-D jak bych kdyžtak měla postupovat než je k sobě přidám, jsou nutná nějaká "opatření"? myslíte, že by třeba pomohlo, kdybych je oba dala do pro ně pro oba úplně nového prostředí - "želvího stolu"? Zvykali by si na sebe snadněji? Díky moc :-)

Je škoda Karolíno, že to množení vzdáváš bez boje. Je opravdu moc pěkné když můžeš pozorovat jak se mláďata líhnou a následně vyvíjejí.
I samci hermanek spolu soupeří, zvláště v omezeném prostoru. Dokáží se, zvláště jsou-li podobně silní, poprat jak "koně". Klid nastává když si vyjasní pozice. Nové nezvyklé prostředí je jistě lepší, ale jen si zvyknou, už začnou budovat "kariéru" to se spolehni. Ve venkovním výběhu kde mám samců víc, probíhá vše v klidu, každý ví kam patří a případný střet řeší slabší samec urychleným vyklizením pozic, silnější ho nepronásleduje ani jinak mu neubližuje.

Děkuju za odezvu. Ještě teda popřemýšlím jestli ho nechám samotnýho nebo pořídím samičku :-) s jejich soužitím by problém myslíte nebyl? (záleží na rozdílu ve stáří nebo v rozdílu velikosti samice?) ten chov vzdávám, protože jsem omezená místem - inkubátor, další terárko pro mláďata - nemám to kam dát :-(

Ahoj, tohle už se netýká přímo terasy, tak dám dotaz sem :-) Mám plast. bednu 120x55cm. Snad bude na čas pro mládě želvy zelenavé stačit. Poraďte prosím, jaký substrát - můžu dát na půl hlínu smíchanou s pískem, pár drnů trávy a na část hobliny? Může být roční želvátko v tomto období trvale venku (v bedně na terase :-) ) nebo musí na noc domů?

Na noc domů nemusí, ale je potřeba tam zajistit vlhké, stinné a chladnější místo, aby se želvě neupeklo. Ono i při našem počasí se dá umořit vedrem. Jako podklad je snad lepší prostě jen vrstva "drnového koberce" tedy vyplnit ho drny, udržovanými přiměřeně (taky to slovo nemám moc v lásce) zvlhčenými, dospod třeba vrtvu štěrku pro odvod přebytečné vody. Samožejmě nezapomenout na misku na vodu a možná i na misku s rozemletými skořápkami.

Vybrala jsem si - zelenavou nebo stepní :-), podle toho, která bude zrovna na prodej. Snad jsou si dost podobné i velikostí, u stepní jsem se dočetla, že může mít méně vlhkosti. Takže o víkendu začnu dávat dohromady podestýlku - na dno štěrk co mám přebytky z akvárek, na to hlína z listnatého lesa (máme za rohem) smíchaná s pískem, nějaké drny, bouda bude asi z cihel. Snad to tak bude správně. Mám takový blbý pocit, že mi tu želvičku nikdo nepřejete :-x

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru