Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Okusování betonu

Dobrý den,mám roční Marginátu a při puštění do venkovního výběhu neustále okusuje beton a požírá různě veliké kamínky.Ven ji dávám jen na odpoledne,jinak je doma v akvárku.Má tam vlhčené hobliny,krmím pampeliškou,jetelem a jitrocelem.Také má v misce zem smíchanou s pískem a mleté vaječné skořápky.Ráda bych věděla zda je to v pořádku.Želvičku máme krátce a s chovem teprve začínáme.Děkuji za rady :-)

Předmět Autor Datum
Kamínky želvy požírají, pomáhají jim při trávení potravy. Pokud nemá želva průběžně volný přístup ke… nový
KHor 14.08.2007 21:42
KHor
moje želva to na chatě dělá taky. žere hlínu, kamínky a okusuje podezdívku. doma ve výběhu si písku,… nový
jašek 15.08.2007 09:30
jašek
Děkuji za odpovědi jsem ráda,že je to normální.Jinak želvičku máme od Vás KHore a je velmi čilá.:)) poslední
Matra.S 15.08.2007 18:29
Matra.S

Kamínky želvy požírají, pomáhají jim při trávení potravy. Pokud nemá želva průběžně volný přístup ke kamínkům, je možné, že když se k nim dostane, tak má tendenci to s konzumací přehánět. Zkuste do terárka dát občas vyrýpnutý travní drn i s hlínou, želvík bude nadšen.
Váš způsob chovu i potrava je alespoň podle mne v pořádku, jen obdivuji tu trpělivost nosit želvičku ven a zase dovnitř. Je vidět že jste ji kupovali od chovatele, který Vás informoval o chovu a tak to má být.;-)

moje želva to na chatě dělá taky. žere hlínu, kamínky a okusuje podezdívku. doma ve výběhu si písku, hlíny ani kamínků nevšimne. musí to bejt venku. snad si tím čistí střeva a brousí zobák.

:)):)):))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru