Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Myši

to zrní za 50,- je taková tá směs co se dá koupit

jasně to provádají zlatokopové ve zverimexech pro dětičky co mají jednho čunkaráka. Předražená směs pšenice, prosa a slunečnice. Navíc, tato směs je šíleně neefektivní, protože hlodavci si z toho vyber jen něco a zbytek zahrabou do substrátu a povětšinou znehodnotí vlastními výkaly.


Zkusím ti to upřesnit. Je to opravdu tak jak píše kdosi nade mnou. To co dáš krmným hlodavcům, dáváš hadovi. A rouhodně nedoporučuju šetřit.
Dnes je v každém trochu větším městě nějaká ta mísírna krmiv a valná většina z nich dělá i hlodavčí granule. Potkánům dávám TEKRO a tvrdý chleba (ten nosí kumpáni - takže se dá říct, že je zadarmo), myším a mastomyším dávám Myší granule ze ZZN Šternberk. Kilo vyjde asi na 8 Kč. Všem potom také zbytky zeleniny a ovoce z kuchyně (šlupky brambor, mrkvě, košťály zelí, brokolice, salát atd. Ale ani ty zbytky nejsou "zadarmo". A jednou týdně psí granule jako přilepšení a zdoj bílkovin a proteinů. Občas vejce na tvrdo či lučinu.
Záleží jak početný chov hadů máš, kolik těch myší měsíčně spotřebuješ. Pokud je to do cca 10 ks, nevyplatí se myši chovat, ale spíš najít nějaký dobrý zdroj (chovatele). Vesměs bývá problém koupit hlodavčí granule v menším než 40-50 kg balení.
Nevím, za kolik si vyrobím myš a ani se to nepokouším počítat. Chovám si je sám, zabere to sice určitý čas a námahu a také trochu těch peněz. Za to si můžu dopřát ten luxus, že mám vlastně krmení, kdykoliv si vzpomenu v libovolné velikosti. A navíc, vím, z čeho jsou ti mí hlodavci živi.

:puff:

PS. pokud někdo napíše trochu jiný názor než očekáváš, není důvod používat invektiva. Ale omluva se přijímá. Jak psal Para, jsme všichni rádi, že tato diskuze má velice slušnou, odbornou a kultivovanou úroveň ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny