Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ochočení

Ahoj, zdravím všechny:) Mám dotazy!
Jak nejlépe ochočit Úžovku červenou?Mám ji už asi rok a minulý měsíc, dle měření svlečené kůže vyrostla o 12 cm a má se čile k světu a měří asi 77CM. Problém je, že ji nemám až příšli ochočenou, když k ní dám svou ruku do terárka, tak se jenom proplazí kolem a nějako nereaguje, ale pokud měním třeba vodu nebo tak v její těsné blízkosti občas má strach a bud zaleze nebo se připraví na nebezpečí a tak nevím, jak nejlépe a nejštrněji ji navyknou na mou ruku a vůbec na to, že já jsem její kamarád, nikoliv nepřítel!Samozřejmě, že to není vztah jako se psem, protože hadi jsou samotáři a kouzelná ukázka přírody, ale aspon bych potřeboval překonat tuto bariéru. Děkuji moc za vaše odpovědi a nashledanou!:-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja jsem asi udelala vsechno pro to aby se moje guttka ochocila. Mela jsem ji od mala, ted ji jsou 2…
Sharkie 27.08.2007 09:17
Sharkie
::) jak si docílila že dělá potřebu do ubrousků?
fildap 27.08.2007 10:58
fildap
To si ten had vybral sam. Jak se kazdy den vencil, sam od sebe se rozhodl, ze v terarku bobky nechce…
Sharkie 27.08.2007 12:32
Sharkie
Neviem si predstaviť že by sa mi mimo terárko vyprázdnil veľhad:-D.
ado 27.08.2007 17:18
ado
Zeptej se Premka Haly.... :o)))) Mne staci ten prcek. Uz jsem provedla upgrade z prostyho ubrousku n…
Sharkie 27.08.2007 17:26
Sharkie
No, tak uz se ptat nemusis, vlozili jsme to soucasne.:-D
Sharkie 27.08.2007 17:27
Sharkie
:puff:Díky moc všem za vaše odpovědi:)Tak nějako jsem čekal, že to asi bude, ale moc a moc děkuju za…
studna30 27.08.2007 20:57
studna30
Ahoj chtěl bych se zeptat co mám dělat k vánocům jsem dostal starsi užovku červenou cca 120cm ze zač… poslední
Klepi 22.03.2009 12:11
Klepi

Ja jsem asi udelala vsechno pro to aby se moje guttka ochocila. Mela jsem ji od mala, ted ji jsou 2 roky. Brala jsem ji tyckou, aby se nestresovala, vyndavala jsem ji jednou denne krome traveni a svlikani, na posteli jsem ji prekryla rucnikem, aby se rozkoukala a sama si vybrala jestli chce smejdit nebo lezet a cucet... Proste jsme odmala byly v nenasilnym kontaktu. Vysledek je ten, ze puvodne vystraseny mlade, ktery bylo porad zalezly, uz klidne vyleze na vetev, ale vetsinu casu je v domecku, vita me kdyz prichazim domu tim, ze cuci z domecku a kdyz prijdu, zaleze si. Kdyz se chce vencit, povyleze z domecku. Vencime na posteli, potrebu dela do ubrousku (neni prase aby si znecistovala terarko), sem tam kdyz chce mi v terarku naleze na ruku abych ji vyndala, jinak se necha milostive vyndat. Casto pije kdyz ji dam nad misku s vodou, samotnou ji moc nebavi se jit napit. A taky s rada napije kdyz je zakalena a dam ji vodu k cumaku. To pak vypada celkem vdecne. O moc vic se cekat neda. Nikdy nenaznacila, ze by chtela utocit, ale vyjimecne se tvari trochu nevrle kdyz ji vyndavam, takze ji radsi vyndam tyckou at se nestresuje. Mrkni do vlakna "Hadi jak to je??" a "Hady a ruky". Tam pisu neco o tom jak mi prijde dobry hada zvykat, ale kazdy na to jde po svem.

Ahoj chtěl bych se zeptat co mám dělat k vánocům jsem dostal starsi užovku červenou cca 120cm ze začatku sem si ji bral dost často do ruky ale pak jsem odjel na týden na lyžak a uz se mě jako boji neboco kdys se ji dotknu odhazuje ruku doslova ji odhodi a utika nechce jit ven a casto se schovava potrebuji poradi co delam spatne driv se nechala vytahnout a ted uz sem je nemel dobrej mesic venku nechce se me ji rvat nasilim nevim jestli ji neco chiby diky za odpoved.:-|

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru