Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podivné chování - nemoc? Python regius

Ahoj. Tak z těch nových regiusek,co jsme přivezli minulý víkend,mě jedna poněkud znepokojuje. Už bývalý majitel říkal,že je slabší,že je to nežravec. Nám hned ve středu vzala středního potkana (jako všechny z těch nových). Při žraní jsem si všiml,že s tím polykáním má krapet potíže a že sýpe. Nicméně sežrala. Podívali jsme se do tlamy - vypadá být dobrá. Ostatní náznaky nachlazení nejsou. Jen je taková apatická. Dnes jsme ji vyndali a měla strašně nekoordinované pohyby hlavy - jako by ji nemohla udžet,jako by padala. Pořád se ji snaží dávat pod krk v podivné smyčce. Oboje jsem nahrál na video pro lepší vysvětlování. Jinak docela apatická. Mohl jsem ji sahat na hlavu bez toho,aniž by ji to nějak příliš vadilo. Když už se lekla,tak sebou cukla a ta hlava ji jakoby padla. Další věc - tělo má poněkud slabé (podviživené) a páteř ji při pohybování křupe jako když si protahujete klouby prstů. Pak jsem ji položil a začala se vcelku normálně plazit. Nechci myslet na nejhorší,domluvím si schůzku s naším vet., jen jsem chtěl nejdřív Váš názor. Mimochodem ostatní krajty vypadají ve skvělé kondici - statní vitální hadi. Díky...
První video je jak strká tu hlavu pod krk a tak vždy leží.
watch
Druhé video jak padá hlava.
watch

Předmět Autor Datum
No nechci strašit,ale takhle vypadala moje regiuska předtím než zemřela (prý stres).Byla taky už pak…
werča 03.09.2007 19:26
werča
Zdarec, nevím co tě vedlo k nákupu chorého jedince "běžného druhu"- ale to je vedlejší. To jsou příz…
carlos 04.09.2007 08:20
carlos
CARLOS - díky. Co mě vedlo k nákupu chorého jedince? Nejspíš proto,že při koupi žádné takové příznak…
halapremek 04.09.2007 09:58
halapremek
Řekl bych, že na videozáznamu je vidět jen trošku nekoordinované stáčení hlavy pod tělo. Nemůžou to…
Vladěk 04.09.2007 11:08
Vladěk
Zřejmě jste koukal jen na jedno video,kde opravdu stáčí hlavu pod tělo. Ovšem obranou reakcí to není…
halapremek 04.09.2007 13:11
halapremek
A co si veterinář myslí? Docela by mě to zajímalo. Já nevím,u hadů to může být plno věcí,ale moje zk…
werča 04.09.2007 14:50
werča
Je mi divné,že to vzalo tak rychlý spád Napadá mě silné poškození ledvin a následné nakrmení. No, m…
Hugo 04.09.2007 15:05
Hugo
To jsem zapoměl dodat. Je to NZ 00 podle CITES.
halapremek 04.09.2007 17:37
halapremek
Tak jak to dopadlo????????????????????? A co to bylo???????
Cnc23 26.12.2007 21:47
Cnc23
Bože kdes to vyhrabal? :-D Samička už je v pořádku. Netuším co to bylo, asi nějaká infekce, jelikož…
halapremek 27.12.2007 11:37
halapremek
Happy end poslední
Cnc23 27.12.2007 17:26
Cnc23

Zdarec, nevím co tě vedlo k nákupu chorého jedince "běžného druhu"- ale to je vedlejší. To jsou příznaky celkového vyčerpání organismu, obávám se, že v této fázi už nic nepomůže. Ve stejném stavu se ke mě dostalo roční mládě B. constrictor (+neuvěřitelný zápach z tlamy) a do 2 dnů byl konec. Škoda jen, že jsi hada nakrmil (ač s dobrým umýslem), pokud mu budou podána ATB, nejspíš potkana vyzvrací= další oslabení organismu. Držím ti palce při léčbě, ale podle toho co jsem viděl, bych začínal dělat místo v mrazáku:-(.

CARLOS - díky. Co mě vedlo k nákupu chorého jedince? Nejspíš proto,že při koupi žádné takové příznaky nebyly. Určitě bych nekupoval viditelně nemocné zvíře. Jen menší jedinec,což není až tak nenormální. Ani ve středu - v den krmení nebyl žádný náznak. Až sýpání při polykání. Zápach z tlamy není. Do tlamy jsem koukal a vypadá bez závad a bez zápachu. Osobně bych problém viděl jinde, a jeden z kontaktovaných veterinářů to podle videa vidí podobně. Nicméně bez vyšetření je to taky zatím jen hypotéza. Každopádně jsem chtěl ynát i Vaše názory. Moc lidí se tedy nevyjádřilo, ale i tak děkuji.

Řekl bych, že na videozáznamu je vidět jen trošku nekoordinované stáčení hlavy pod tělo. Nemůžou to být zbytky pokusů o klasickou obranou reakci těchto hadů?
PS: To praskání v těle jsem měl občas (když jsem ještě tedy královské krajty choval) u svojich královských krajt taky a nikterak jim to nevadilo.

Zřejmě jste koukal jen na jedno video,kde opravdu stáčí hlavu pod tělo. Ovšem obranou reakcí to není. jj o tom praskání už mi říkalo včera po tel. více známých,že jim to krajty dělaly bez jiných příznaků. POdle toho druhého videa se ovšem už druhý vet. nezávisle ztotožnil s mou úvahou,stejně tak,jako se šancí na přežití. Je mi divné,že to vzalo tak rychlý spád. Otázkou pak zatím zůstává možnost nákazy. Každopádně po vyšetření dám vědět. Uvidíme.

A co si veterinář myslí? Docela by mě to zajímalo. Já nevím,u hadů to může být plno věcí,ale moje zkušenosti nebyly zrovna nejlepší. Moje krajta zemřela během čtvrt hodiny,předtím byla naprosto v pořádku. Rozhodně bych kontaktovala prodejce protože se může objevit,že ti o již koupeném hadovi řekne víc než před koupí. A jak to vypadá teď,s odstupem pár dnů?

Bože kdes to vyhrabal? :-D Samička už je v pořádku. Netuším co to bylo, asi nějaká infekce, jelikož to vyřešily ATB (Enrofloxacin) + nějaké ty vitamíny (B,C). Veterinář ji udělal tenkrát i rentgen, jestli to není mech. poškození (nějaký problém s páteří). Dostala se z toho asi do týdne, takže spíš jen infekce. Rentgen jsem tenkrát nafotil,tak jen na ukázku. :-D

[http://album.volny.cz/show_image.php?file=/p/python er/f90e37975ad46930c5dc34534b46831e]

[http://album.volny.cz/show_image.php?file=/p/python er/c5fd148f34505a23c809e70e797fc83e]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru