Předmět Autor Datum
Zdarec, keramické granule nepoužívám a nic moc o nich nevím, ale nechám si to zjistit;-). Možná dobr…
carlos 05.09.2007 08:25
carlos
já ho osobně nepoužívám :-).viděl jsem že se používá, tak jsem chctěl o měn něco zjistit.
Hadař 06.09.2007 23:18
Hadař
keramzit se zda byti celkem vhodnym substratem pro stromove pralesni druhy, zejmena v kombinaci s au…
carda.retarda 07.09.2007 08:23
carda.retarda
To by zaujimalo ako je potom s vykalmi. Teraz pouzivam mulcovaciu koru zmiesanu s ciprisovou. Ked sa… poslední
Bic0 19.09.2007 20:59
Bic0

Zdarec, keramické granule nepoužívám a nic moc o nich nevím, ale nechám si to zjistit;-). Možná dobré ve stavebnictví, zvířatům by to vadit nemuselo, ale docela zírám, co jsou lidi schopni pod zvířata nacpat, vždyť běžných přírodních substrátu je celá řada s nekonečným množství kombinací, nehledě na cenu, která je u keramických granulí v menším množství cca 8kč/l, 50l 370Kč, to je skoro 2x víc než tolik diskutovaný lignocel;-).

keramzit se zda byti celkem vhodnym substratem pro stromove pralesni druhy, zejmena v kombinaci s automatickym rosenim. keramzit drzi vlhko, ale prebytecna voda muze odtekat vypusti v podlaze. navic na dno lze dat topny kabel, diky kteremu se bezvadne zvysuje krom teploty i vzdusna vlhkost. videl jsem to ted u kamarada, ktery to okoukal v Nemecku u jednoho chovatele trimeresuru..
samosebou by slo pouzit x ruznych materialu, ale jedna se o celkem zajimavou variantu:puff:
pro vetsinu terestrickych druhu bych vsak asi volil neco prirozenejsiho, totez u druhu, kde je bezne pozirani substratu, at uz primo ci s potravou..
o vyse zminovanem lignocelu jiz bylo receno dost....:x:

To by zaujimalo ako je potom s vykalmi. Teraz pouzivam mulcovaciu koru zmiesanu s ciprisovou. Ked sa had vyprazdni zoberiem tu cast ktora je "spinava" a vyhodim to - rovnako to funguje aj bukovymi stiepkami a s lignocelom ktory tiez mnoho ludi spokojne pouziva. Tu si celkom neviem predstavit ako by sa to cistilo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru