Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kytky

To bude hlavně prosba na Luboše jako profíka. Pokud ale by někdo mohl pomoci budu opravdu rád:-)Proto se ptám takto veřejně.
Nemáš prosím nějaké konexe na webmastery velkých herbářů, specielně na Mgr. Petra Kociána
na www.kvetenacr.cz Snažím se s ním spojit, ale nějak mě to nejde. Potřebuji použít jeho fotky
jako názornou ukázku vhodných rostlin pro sestavení krmné dávky pro želvy. Pochopitelně by u vybraných fotek byl uveden autor i zdroj, nejde mě o to vykrádat někomu web a ani nemám ambice ze sebe dělat botanika. Pokud bych to měl fotit sám, tak se z toho asi ....! Navíc neznám správná jména ani u poloviny těch zatracenejch kytek. Navíc není zrovna období, kdy by se dali fotky rychle pořídit. Nebo nemáš nějaký lepší a hlavně rychlý nápad? Děkuji Jirka

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, tak takové konexe bohužel nemám :-(. Lidi z mého okolí většinou dělají vědu a moc nefotí. Mám…
Salicornia 22.09.2007 14:48
Salicornia
Je to sice trochu mimo téma, ale zeptám se na mučenky zda nemohou způsobovat nějaké problémy. Mám je…
Hugo 24.09.2007 09:09
Hugo
Mučenka je dobrá, jako vylepšení stravy určitě, mám pocit, že existují kultivary, jejichž plody se d…
KHor 24.09.2007 09:31
KHor
No, ale já mám jen mokrý želvy, ale pokud nějakej lupen se ocitne poblíž vody tak ho taky sežerou. P…
Hugo 24.09.2007 10:21
Hugo
Díky, když to vyjde tak fajn, když ne nevadí, hlavu si z toho nedělej.;-)
KHor 24.09.2007 12:40
KHor
Ahoj, jen jestli je vyzva na kytky porad jeste aktualni? Muzu zkusit "obmailovat" nejaky zahranicni…
Zofie 25.09.2007 12:19
Zofie
Zatím se to vyvíjí dobře, pan Kocián se včera ozval a vypadá to, že nemá nějaké zásadní připomínky a… poslední
KHor 25.09.2007 13:13
KHor

Ahoj, tak takové konexe bohužel nemám :-(. Lidi z mého okolí většinou dělají vědu a moc nefotí. Mám něco nafocené sám, takže když napíšeš seznam, třeba budu mít. Dělal jsem kdysi, kdysi takový CDROM Putování světem rostlin, kde je asi 500 kytek, a pak neustále něco fotografuju a ani nevím, kde to všude je. Jinak zkus ještě hledat na www.botany.cz - je tam taková parta docela fajn lidí, třeba Ti pomůžou. My máme několik set(?) fotek ještě na http://www.sci.muni.cz/botany/vegsci/galerie.php?la ng=cz, takže to taky můžeš zkusiit. Luboš

Mučenka je dobrá, jako vylepšení stravy určitě, mám pocit, že existují kultivary, jejichž plody se dají zbodnout i ke svačině(lidské). Nemohl by si Hugo prosím poslat fotku mučenky na zelvy.kh@seznam.cz Pokud by ti to nevadilo rád bych ji zařadil do katalogu možné želví potravy a protože ji nemám, nemohu si jí cvaknout. Kdyby se ti povedlo cvaknout jak jí želva žere a potom detail samotné kytky, tak bych byl nadšenej.

No, ale já mám jen mokrý želvy, ale pokud nějakej lupen se ocitne poblíž vody tak ho taky sežerou. Plody jsem nikdy nevypěstoval i když kytka krásně kvete.
Fotky rostlin bych ti poslat mohl, ale včera jsem jí trochu zredukoval a nařízkoval na příští rok, neboť v nevytápěným skleníky přes zimu nevydrží, tak uvidím jestli ještě vykvete než umrzne.

Zatím se to vyvíjí dobře, pan Kocián se včera ozval a vypadá to, že nemá nějaké zásadní připomínky a požadavky, takže začnu vybírat. Chvíli to ale potrvá. Stejně, to bude chtít doplnit o rostliny, které se v naší přírodě nenajdou. Děkuji za snahu a ochotu.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru