Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chov Sternotherus odoratus

V podstate máš pravdu, takéto terárku jednému kusu stačí, má to však háčik v tom, že tam bude málo vody a ušiješ si búdu na seba v tom, že napriek filtrácii bude nutná častá výmena vody. Platí zásada, že čím viac vody, tým menej starostí. Je tu aj predpoklad, že pri jednom kuse zrejme nezostaneš.
Pri tom mojom 4-terárku v príspevku vyššie je fór v tom, že ide o 4 prietočné teráriá umiestnené nad sebou a zlepené do jedného kusa. Má to
jedno čerpadlo s molitanovým filtrom a jeden ohrievač. Takže sa to celé správa ako jedno terárium s cca 200 l vody. Vodu stačí vymeniť zhruba
1 x mesačne.
Pri neustálej filtrácii vody sa zdá voda kryštálovo čistá aj po dlhšej dobe, sú v nej však rozpustené jedovaté látky pochádzajúce z látkovej výmeny organizmu, hlavne močovina a iné dusíkaté látky, ktoré pri vyššej koncentrácii môžu spôsobiť kolaps organizmu.
Mimoriadne citlivo reaguje na zvýšenie koncentrácie chemikálií látkovej výmeny napr. Macroclemys temmincki, ktorá úplne prestane aktivovať a prijímať potravu. Vtedy je najvyšší čas na výmenu inak krásne čistej vody.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny