Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Geochelone carbonaria

...pokracování z vlákna "Zimování a rýma" :
zkopíruju i svůj úvodní příspěvek:
Tohle je moje nejmenší samice (cca 20cm) chci na ní ukázat, že carbonarie se nechají vyrůst rovně:
[c2.JPG]

jiná pohled ( barevně je to trochu do zelena - fotil jsem to pod výbojkou a želvy nechteli moc spolupracovat - maj uz noc:
[c1.JPG]
Tohle je samec, ten je skoro 2x takovej toho jsem vzal z bleskem, až bude víc času nefotim je umyté a za denního světla aby vynikly barvy
[c3.JPG]

Jinak Carbonarky se moc s D3 trápit nemusí, tedy ne že by jim neprospívalo, ale jakožto opravdu Všežravé želvy ( málokterá suchozemská želva je tak pěkně všežravá) to mohou dořešit doplňováním z živ. zdrojů (třeba myši - doporučuju pravidelně v menším množství)

Mám je celorocne doma, protoze venku na ne nemam prostor, pokud se mi povede presun, který plánuju a podarí se mi tam ufinancovat stavbu rodiného domku, chci je mít ve skleníku, nebo zimní želví zahradě s napojením na venkovní výběh. Jako dospělé jsou to relativně otužilé želvy. Mám 2 páry v teráriu 2,2m x 0,75m, původně jsem myslel ( a jsem na to připraven) že je budu muset rozdělovat, ale samci mezi sebou koexistují bez jakýchkoliv náznaků agresivity.
Tady jedna fotka jaké barvy mají když se umejou :)
[carbon.JPG]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Gratuluji Sysle, fakt paráda. :-)
KHor 18.04.2009 05:11
KHor
Nááádhera, až mě to dojímá, gratuluji, Hana
smolda 18.04.2009 18:00
smolda
[carbol3.jpg]
Sysel 19.04.2009 10:16
Sysel
Cau, posli prosim nejake aktualni fotky dospelcu, treba v naruci, at vynikne jejich velikost, dik:)
VáclavM 12.11.2009 12:21
VáclavM
Zdar, tak koukam, ze na to prdis, nechces je premerit, zvazit a vyfotit aktual, treba i s dalsima pr…
VáclavM 16.03.2010 09:04
VáclavM
Ahoj, popravdě jsem předchozí dotaz nezaznamenal, nejsem uplně pečlivý čtenář Teraporadny :-[. Přemě…
Sysel 16.03.2010 10:13
Sysel
Dobre, tesime se:) poslední
VáclavM 16.03.2010 10:19
VáclavM

Zdar, tak koukam, ze na to prdis, nechces je premerit, zvazit a vyfotit aktual, treba i s dalsima prckama, od jake velikosti ti zacala snaset ta samice, nemas problem s odbytem mladych? Kolik snusek mas a kolik vajec je ve snusce. Myslim, ze to zajima vic lidi, nez jen me, tak si udelej chvilec a aktualizuj, diky.

Ahoj,
popravdě jsem předchozí dotaz nezaznamenal, nejsem uplně pečlivý čtenář Teraporadny :-[.
Přeměřit a převážit dospělce můžu, ale výsledek bude zhruba stejný, teď už rostou jen velmi pomalu. Mám mladé samice, loňská sezóna byla první snášecí, počet vajec ve snůšce zatím 2-3, počet snůšek do roka 2, oplozenost zatím 100%, líhnivost by byla pravděpodobně taky 100% kdybych 1 vejce mechanicky nepoškodil vlastní nešikovností.
Mláďata jsem prodal rychle, Carbonarie se dnes sice dají poměrně rozumě sehnat, ale z logických důvodů většina lidí upřednostní odchov a těch v Čechách zas tolik není. Fotky nějaké udělám příležitostně, budu muset překecat nějaký vhodný model aby jste se nemuseli dívat na mě :-).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru