Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem prosba na Khora

Nedávno jsem dávala na vlákno "Vážení" fotky želvičky a chtěla jsem Vás poprosit, jestli byste zkusil odhadnout pohlaví. Dávala jsem tam také dotaz ohledně veterináře- jestli odčervovat i při neg. nálezu v trusu. Kdybyste měl chviličku a odpověděl i na toto, byla bych moc ráda. Vaše názory jsou pro mě směrodatné. Předem moc děkuji.

loading...
Předmět Autor Datum
Ne že by mě netěšila důvěra, ale splést se mohu tak, jako každý jiný a vždy je výhoda posoudit závěr…
KHor 01.10.2007 12:23
KHor
Díky za reakci. Myslela jsem si, že bude lepší ji neodčervovat, jen se ještě necítím natolik zkušená… poslední
Ikvéčko 01.10.2007 12:49
Ikvéčko

Ne že by mě netěšila důvěra, ale splést se mohu tak, jako každý jiný a vždy je výhoda posoudit závěry více chovatelů. Pokud je parazitologický nález negativní, tak bych odčervení nepodnikal. Každý zbytečný léčebný zásah je pro želvu více či méně stresující. Invazivní napadení je, po provedeném rozboru, vyloučené a pokud tam nějaký ten malý roupík je, nikoho neohrozí ani nijak neomezí. Tím myslím želvu i vás. Co se týká pohlaví, tak bych si typnul spíše na samečka, ale upozorňuji, že je to odhad, ne určení. Díval jsem se znova na fotky a pokud mohu soudit, želvička je pěkná, v dobré kondici a podle mého jí neschází vůbec nic.:-)
Jestliže nějak radikálně nezměníte způsob chovu, vyroste z ní pěkná želva.

Díky za reakci. Myslela jsem si, že bude lepší ji neodčervovat, jen se ještě necítím natolik zkušená, abych si sama od sebe troufla odmítnout něco, co doporučuje veterinář. Tak jsem to chtěla mít raději potvrzené od někoho zkušenějšího. Ještě jednou díky a přeji hezký den.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...