Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nemocná želvička

Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o radu? Želvu zelenavou mám již 5 let a nikdy jsem s ní neměla žádný problém, až do včerejška. V želvičky trusu se včera objevila krev, setkal jste se někdo s tím? Prosím o radu. Hned dneska jdu s želvičkou k lékaři. Moc děkuji.

Předmět Autor Datum
Hm, na to asi budeme krátcí, já tedy alespoň ano. Těch příčin může být hodně. Může se jednat o "baná…
KHor 15.10.2007 10:24
KHor
Želvička se stala členem rodiny, a proto jsme z toho všichni velice špatní. Takhle jak to píšete,tak…
klb 15.10.2007 10:32
klb
To si nemyslím, ono je opravdu těžké nějaké příznaky zjistit. Pokud bylo složení potravy odpovídajíc…
KHor 15.10.2007 10:39
KHor
I tak děkuji a určitě dám zítra vědět, co nám řekl veterinář.
klb 15.10.2007 10:52
klb
Dobrý den, jak jsem vám slíbila, podělím se s vámi o informace od veterináře. Moje želvička má pravd… poslední
klb 16.10.2007 07:13
klb

Hm, na to asi budeme krátcí, já tedy alespoň ano. Těch příčin může být hodně. Může se jednat o "banální" škrábnutí na kloace, a nebo také o nějaký vnitřní problém, jaká ta krev byla? Pokud byla červená tak by to zas tak velký problém být nemusel, pokud byla tmavá je to podstatně horší.
Tak držím palce ať to dobře dopadne.

Želvička se stala členem rodiny, a proto jsme z toho všichni velice špatní. Takhle jak to píšete,tak tam byla asi obojí krev. V knize,kterou mám o želvách jsem se dočetla,že pokud je v trusu nalezena krev mohlo by se jednat o zánět střev. Myslíte,že jsem něco zanedbala? Moc děkuji.

To si nemyslím, ono je opravdu těžké nějaké příznaky zjistit. Pokud bylo složení potravy odpovídající, tak bych si to za vinu rozhodně nekladl. Nedokážu ten zánět střev posoudit, možné to ale je. I když jsem k vetům, vzhledem ke svým zkušenostem, značně skeptický, jiná možnost asi nezbývá:-( Rozhodně dejte vědět co a jak.

Dobrý den, jak jsem vám slíbila, podělím se s vámi o informace od veterináře. Moje želvička má pravděpodobně zánět střev nebo zánět močového měchýře. Dostává antibiotikové injekce, zatím dostane 3 a pak uvidíme. Jinak ale paní doktorka pochválila stav želvičky. Tak doufám,že bude vše v pořádku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru