Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Corallus hortulanus

Jasně, s tím problém nemám, nikdy jsem to neřešil a o nejasném původu těchto zvířat jsem věděl a za nic je(ani mladé) nevydával. Každý, kdo chce zaručeně "čistá" zvířata si je musí dovézt nebo koupit import, příp. F1..od důvěryhodného chovatele. Např. já až budu chtít C.h. Peru, vím, že je bude dobré koupit např. od p.Wendscheho nebo někoho, kdo je má od něj apod. Tato moje zvířata ale ověřený původ nemají a pokud se ničeho kloudného nedopočítám, budu mláďata této samice prodávat jako C.spp, příp. C.enydris(spp) nebo prostě jako "psohlavce". Případné doměnky, že svoje zvířata za něco vydávám odmítám.
Jinak pokud se Janě nebo někomu nelíbí i to, že toto neurčité zvíře mám vůbec v chovu..je mi líto, ale to bychom museli z chovů vyřadit, příp. zamrazit drtivou většinu tera zvířat v ČR kvůli nejasnému původu(hroznýše, kobercovky, snad veškeré barevné mutace čehokoli a jánevímco ještě). Po takovéto plošné genocidě by se asi kdekdo divil, co by mu doma zbylo. "Nečistých" jedinců bychom ale byli zbaveni. Kdo by ale zaručil, že tento stav vydrží?
Po narážkách na mě v jiném vlákně(s inbreedingem atd.) si připadám trochu jako zhouba české teraristiky a pokud to tak Jani bereš i po všem, co jsem(poněkolikáté napsal) tak už se můžu snad jen pousmát.
ještě offtopic: ve vlákně jsem nabyl dojmu, že rusch. tady berete jako podřadnější, nižší ligu než hortulanus?:>: Nedej bože, abych se dopočítal výsledku rusch.:-D
Uff, chovu a taxonomii zdar!;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny