Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Corallus hortulanus

Ahoj M., koukam, ze sis ke mne uz mozna vypestoval lehkou averzi...(coz mne docela mrzi), nicmene k tematu - vezmu to jako reakce na Tvuj prispevek poporadku:
1. zarucene cista zvirata neziskas ani z importu. Nektere poddruhy i druhy se pari i v prirode
2. jakykoli dovozce nedokaze 100% zarucit lokalitu odchyceneho zvirete, pokud si je sam nenachyta. Asi tusis, jak to u "chytacskych" firem chodi. Jde jen o miru "rizika" a proto je lepsi si jakakoli zvirata radeji overit kdyz je tu ta moznost dle DNA (vyplati se u hroznysu), nebo treba u psohlavcu dle folidozy a nespolehat na nekoho jineho.
3. Ani ja nemam svoje zvirata z odchytu, pochazeji ze zdroju, kde mam moznost jit po x generaci zpet + folidoza sedi. S cistym svedomim tak mohu prodavat mladata pod nazvem Corallus hortulanus
4. Stejne jako krokodyl nevidim duvod proc by ses nedopocital.
5. Svoje zvirata na fotkach nazyvas hortulany, ackoli jimi minimalne jedno neni zcela urcite a druhe pravdepodobne z pulky. Ninkdo nejsme neomylny, a rozhodne tu nechci tvrdit, ze k zamene druhu doslo zamerne.
6. Proc mrazit? Problem nastal tehdy, kdy zacnes tato zvirata mnozit a prodavat je jako neco jineho, nez cim jsou. Uvedom si, ze si ho nekdo koupi a pak treba doparuje opravdovym hortulanem. To uz se pak nedopocita nikdo :-(
7. Co se tyka narazek na imbreeding - nevim, kde je ctes. Jen jsem zminila metody pouzivane drive, kdyz nebylo nepribuzne zvire k doparovani. Tedy nic o tobe v souvislosti s imbrednimy chovy. Nejsem zastance techto metod, ale chapu, ze nekdy je to potreba.
8. O te zhoube - ne, neberu Te tak, jen se snazim Ti pomoci zjistit nektera dulezita fakta o Tvych zviratech. Nedelej tu samou (nebo i mnohem horsi)chybu jake se dopustil clovek, ktery Ti zvirata prodal pod jinym nazvem.
9. Rusch je stejne "dobry" jako hortulan, jen se musi umet spravne pojmenovat.
10. Na zaver si dovolim otazku: Pod jakym nazvem jsi prodaval lonska mladata?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny