Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Corallus hortulanus

Už delší dobu se tu k ničemu nevyjadřuji, ale tohle mi zaujalo:
Malpolone spočítal jsi ty řady dorsalií? Na svleku to přeci není problém.
Dle mého názoru; i když byli před lety (teď mám na mysli cca osmdesátá - devadesátá léta) všichni psohlavci nabízeni pod druhovým označením enydris, vždy se důkladně dbalo (alespoň co si pamatuji) aby se neprskali mezi sebou poddruhy enydris s cookii.
,,Kůkáče" se tu a tam podařilo rozmnožit.Ale u nominátních Cor.e.enydris byl odchov něco mimořádného. Tehdy opravdu čisté odchovy nominátních C.e.enydris (co si pamatuju) byli linie původem od prof. Vogela, pak zvířata která namnožil I.Rehák, a koncem 80-tých let měl pravidelné odchovy snad i p.V.Hraběta. Kůkáče namnožilo tehdy více chovatelů; ale především linie I.Vergnera, a A.Olexy (od kterého jsem měl já svoje první kůkáče).
Dle mne; přejmenování poddruhů:.. enydris enydris na hortulanus;
a enydris cookii na ruschenbergerii, nic nemění na jejich způsobu rozlišení dle počtu řad dorsalií (dle Venezuelského herpetologa Roze (1966)
Corallus e. enydris = hortulanus = 51-59 dorsalií,
Corallus e.cookii = v chovech pravděpodobně ruschenbergerii (protože ostrovní psohlavci sem alespoň dříve importováni asi nebyli) = 39-49 řad dorsalií)
Řekl bych, že k masovějším importům došlo a dochází až teď, po revizi rodu Corallus.
Takže, jak píše krokodýl rozumně; přepočítáním dorsalií získáš alespoň základní informaci, kam alespoň pomyslně zařadit tvoje zvířátka.
PS: Pro krokodýla: Co říkáš na současné chyby v EMBLu, co se týče rodu Corallus?
Jsou tam uvedeny subspécie: Corallus hortulanus hortulanus, a Cor.hortulanus enydris.
Pod druhem Corallus ruschenbergerii není jako synonyma uveden Corallus enydris cookii (jak bych očekával), ale C.enydris cookii je uveden jako syn. ostrovního druhu Corallus cookii.
Teď, aby se v tom prase vyznalo :-?, a chudáci ti co se toho chytí :.(.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny