Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace a její oprávněnost:

Dle nějakého paragrafu z nějakého zákoníku, existuje při prodeji zvířete jakási ,,záruční doba" (u zvířat je to tuším, že 3 týdny) kdy solidní chovatel ručí za kvalitu dodaného jedince. To si myslím, že je v pořádku. Všechny běžněji chované druhy korálovek (L.triangulum, popř.L.getulus atd.) pokládám za vhodné i pro začátečníky. Takže z jejich chovu, není nutno dělat nějakou vědu. Myslím si, že základních informací a literatury o potřebě těchto zvířat je všude majlant.Letos se mi ale stalo, že jsem přenechal pár mláďat nejmenovaného (v celku běžného druhu korálovek) nejmenovanému ,,chovateli". Zvířata v momentě prodeje byli po první ekdysi a už i prvním samostatném přijmu potravy, a dle mého názoru byli v absolutnim pořádku. Onen ,,chovatel" mi ale začal od prvního dne ,,bombardovat" otázkama typu velikosti nádrže, teplot, substrátu, že nechtějí žrát atd., ačkoli mi před odběrem zvířat ujišťoval, že o chovu těchto hadů toho už dost přečetl. Vyvrcholilo to pátý den po odběru, kdy mi oznámil že mu jedno ze zvířat uhynulo. Zareagoval jsem tak, že jsem mu vrátil obnos peněz za ono zvíře, aniž bych uhynulý kus viděl. Od té doby se v postatě neozval.
Poté jsem se teprve dozvěděl, že s těmato zvířaty od počátku v podstatě jen improvizoval:
Zvířata která měla délku každé cca 30 cm!!! umístil do nádrže o rozměrech 80x50x50 cm (bez vytápění)!!! a aby se zvířata prý potřebně každý den nahřála, přendaval je denně do krabice od bot a dával ke kamnům (na jakou asi teplotu, je otázkou).
Máte taky někdo takovou to negativní zkušenost s takovýmito ,,chovateli"? Dle těchto zkušeností je vidět, jak je reklamace u živých zvířat nedořešena. A nejhorší na tom všem je, že na takovéto ,,chovatele" nejvíc doplatí CHUDÁCI ZVÍŘATA.

Předmět Autor Datum
Tuším, že ta doba je dokonce 6 týdnů. Prodej živých zvířat je problém a je založen více na vzájemné… poslední
Hugo 26.10.2007 14:34
Hugo

Tuším, že ta doba je dokonce 6 týdnů. Prodej živých zvířat je problém a je založen více na vzájemné důvěře než na obchodním zákoníku, zvláště pak u běžnějších druhů. U těch dražších pak je vhodné sepsat konkrétní smlouvu ve které budou podmínky reklamace (které mohou být odlišné od legislativy), popř. kdo platí pitvu atd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru