Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podestylka

Pravda, pravda, drahej to on je, ale já třeba teď zrušil v terárkách tolik vychvalovanou a levnou rašelinu páč to práší jak sviňa a hadi měli od toho bazmeku zalepený nosdry. Jestli je lignocel nejlepší obecně a pro všechny plazy, tak to fakt nedokážu posoudit nicméně mě osobně se u mých hadů ze všech substrátů (zkusil jsem snad všechno) osvědčil nejlépe a proto ho s klidným svědomým můžu doporučit.
Třeba v udržení hygienické čistoty v terárku nemá lignocel konkurenci. Navíc po přečtení různejch strašidelnejch příspěvků jsem s ním podnikl několik pokusů a závěr byl takovej, že jeho vlastnosti nějak nevybočujou z vlastností jinejch substrátů. Navíc fámy o jeho bobtnání při styku a vlhkostí jsou naprosto liché....no nebál bych se použít slovo "hovadina". Lignocel bobtná pouze tehdy pokud se slisovaná a vysušená briketa při přípravě dostane do kontaktu s vlhkostí, ostatně to udělá každej materiál kterej je uměle vysušenej. Potom už svůj objem nezmění i kdyby se člověk na hlavu stavěl a máčel jako smyslů zbavenej ;-)

Přesný čísla nemám, ale můj známý veterinář už několik takových háďat na stole měl
O tom by se dalo polemizovat. Samozřejmě tím nechci říct že to není možné, ale fakt bych na vlastní oči rád někdy viděl pitevní zprávu kde stojí, že had jednoznačně uhynul v důsledku třeba zacpání trávícího traktu lignocelem, nebo tak něco. Prostě důvěryhodný důkaz kterej by to potvrdil. Já nevim, ale u tvora kterej dokáže až několikanásobně zvětšit svůj objem aby do sebe nasoukal svoji kořist mi tyhle věci znějí jako čistá utopie. Koneckonců u chlapíka kterej leží na pitevnim stole, protože ho smáznul rychlík a u něhož se při pitvě zjistí, že má na střevních stěnách nahromaděný nestrávený maso, toto taky asi jen těžko bude uvedeno jako příčina smrti.

Tohle tu bylo už tolikrát a ještě nikdo s kritiků používání lignocelu, žádnej důvěryhodnej důkaz nepředložil. Pokud se tak stane klidně tento svůj názor přehodnotim, s tím nemám problém ;-)

That´s all folks :puff::beer:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny