Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podestylka

Para - ty chovas krome krajt a hroznysu i mensi druhy hadu? Treba zminena mladata koralovek nebo uzovek? Mas je na lignocelu?

Jj ted už mimo krajt a hroznýše i užovku která je taky dlouhodobě na lignocelu....bez problemu. Je tedy pravdou (a to pokorně přiznávam) že jsou naši hadi většinou krmeni mimo terárko (z důvodu nezatažení si kykyrysu z hlodavců do teraria). Nicméně i nadále stojim za tím, že lignocel může trakt ucpat, ač se mi to technicky zdá dost nemožné, stejně jako třeba písek, rašelina, hobliny, štěpky, kamínky atd.atd. Tudíž lignocel není o nic nebezpečnější než ostatní substráty a to mi jde. Neříkám že je nejlepší obecně pro všechny plazy, ale to není ani jeden ze substrátů. Každej chovatel si najde to svoje a co je podle jeho soudu pro jeho zvířata nejlepší. Mě jen zaráží to věčné varování před použitím lignocelu.
Jak jsem napsal víše udělal jsem s lignocelem pár pokusů a mimo jiné se ukázalo že i vlhký lignocel se drolí a pokud se tam najde nějaké delší vlákno, není o nic nebezpečnější než vlákno v rašelině kterých je v ní taky požehnaně.

Navíc, opět tu pro vaše tvrzení o pitvaných plazech postrádám jednu základní věc....důkaz. Nechci říct že snad nemluvíte pravdu, ale klidně se můžete mýlit (viz moje poznámka o chlapíkovy u příspěvku o něco víše) a pokud má tohle někam vézt, nebylo by od věci takové tvrzení jasným důkazem podložit ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny