Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nezimování želvy

Dobrý den,potřebovala bych prosím poradit.Mám 3-letou želvu čtyřprstou,nezimuju ji,nemám podmínky,sklep teplý a lednička je stará a občas mi i mrazí.Píšete všude,že lepší nezimovat,než špatně,ale moje želva hodně spí,skoro celý den nevylézá.Mám ji nechat spát v teráriu a dodržovat vše jako v létě?Občas ji vykoupu,ale ona zase potom spí.Co mám s ní dělat,poraďte mi prosím.Bojím se jí dát do sklepa,když je teplý,před lety mi jedna želva chcípla právě při zimování.Mockrát děkuji za odpověď.Iveta

Předmět Autor Datum
Z vašeho dotazu není příliš jasné, zda želva opravdu trucuje a chce chce spát, nebo jestli jí náhodo…
KHor 04.11.2007 08:16
KHor
Dobrý den,moc děkuji za odpověď.Takhle neaktivní je tak dobrý měsíc,je v rohu,hlavu má schovanou ale…
Iveta 04.11.2007 10:02
Iveta
Pane KHOR,odpovídal jste mi na dotaz,můžete mi poslat e-mailovou adresu,já bych vám ty fotky poslala…
Iveta 04.11.2007 11:09
Iveta
Dobry den, jsem rada, ze se toto tema otevrelo, mam stejny problem. Zelva zalezla v rohu, obcas se o…
Zofie 04.11.2007 11:35
Zofie
Má adresa je zelvy.kh.@seznam.cz Chcete dát fotku sem? poslední
KHor 04.11.2007 13:21
KHor

Z vašeho dotazu není příliš jasné, zda želva opravdu trucuje a chce chce spát, nebo jestli jí náhodou něco není. Máte ji jak dlouho? Dokážete sama posoudit její kondici? Pokud ne, bylo by dobré poslat fotku. Pokud se na želvu pár chovatelů podívá, jistě se nám bude odpovídat lépe.

Dobrý den,moc děkuji za odpověď.Takhle neaktivní je tak dobrý měsíc,je v rohu,hlavu má schovanou ale většinou oči otevřený.Já ji často koupu,abych ji trochu probrala,ale nevím zda dělám dobře.Mám ji od roku 2005,od krokodýla.V létě byla ucpaná,sežrala na zahrádce kámen,tak jsem ji měla u veterinářky,14 dní nežrala,tak jsem měla strach.Pomohla ji.
Ale většinu roku je takhle unavená,usuzuji,že je unavená a chce zimovat.Ve sklepě je 13 stupňů a není tam klid pořád tam někdo chodí.Fotky posílám za chvíli.

Dobry den, jsem rada, ze se toto tema otevrelo, mam stejny problem. Zelva zalezla v rohu, obcas se otoci kolem vlastni osy, neji. Na zimovani bohuzel nejsou ani na koleji ani doma podminky. Zelva je myslim zdrava. Prekvapilo me, kdyz byla minuly tyden u nasim, ze byla cila, behala a jedna. Jen co jsme se vratily na kolej, zalezla do kouta a nic. Jako mozne vysvetleni me napada, ze doma bylo tepleji a pak nevim, jestli toto nejak souvisi s tim, ze doma je Amalka ve sklenenem terarku a tady ve "flexilariu" (takova sitova ohradka). Co si o tom myslite? Dekuji moc za odpovedi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru