Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba terária

a snažím se přesvědčit ty na druhé straně, že ta moje je lepší. Říká se tomu diskuze

No nevím, jestli se zrovna tomuhle říká diskuze....diskuze není o vnucování svých názorů, ale o tom o nečem hovořit a řešit atd. - tomuhle se říká vnucování nebo přesvědčování;-) - možná vnucování svých názorů v diskuzi:-)

ovšem stínítko lze udělat bezpečněji než z květináče

Ale o tom celou dobu přece píšu, že jde o prvek pro zakrytí žárovky atd. a nemusí jít nutně o květináč !!! Píšu to již po třetí nejméně...stínítko, opískovaný květináč aj.

S tím nesouhlasím, hadi (i ještěři) vnímají své okolí určitě o dost odlišněji než člověk a ze zkušenosti vím, že např. substrát není zdaleka nejzásadnější, a hlavně vymazlený krávovinky tam opravdu nejsou pro hada, ale pro chovatele.

Také jsem nemluvil o tom, že vnímá své prostředí jako člověk, ale nejméně stejně jako jiný živý tvor a tím není jen člověk;-) - neustále měníte smysl napsaných vět ku svému;-).......Pokud patří mezi "vymazlené krávovinky" např. plastické pozadí, větve, kvalitní písek z prstředí výskytu hada, živé rostliny, úkryty aj....pak ano souhlasím, chovejte hady na novinách s vysící odhalenou žárovkou nad jejich hlavou - budou se mí fajn - ono jim to vlastně vadit nebude. Člověk také přežije ve sklepě o vodě a jídle x let;-)

Spíše estetickou, resp. částečně i účelovou (aby to páníčkovi nesvítilo do očí), účel pro hada (ještěra) nenacházím.

Tak to je pouze na šikovnosti každého. Kolikrát jsme četli, že se had popálil o žárovku...žárovka v květináči např. s mřížkou takovým úrazům zamezí - rozpálený květináč sice také představuje riziko, ale v poměru s rozpáleným sklem žárovky již menší.

pro potěchu oka (často na hranici, často i za hranicí vkusu)

S tím souhlasím. Někteří "chovatelé" jsou opravdu z terária udělat hrozný paskvil.....ale to už je otázka jednotlivých chovatelů. Myslím, že obecně pokud má někdo terárium doma chce aby také nějak vypadalo. Je každého věc, jak si terárko doma zařídí, je to jeho obývák nebo pokoj. Já jen zastávám osobní názor, že když chci doma něco chovat co není v našich krajích obvyklé - něco exotického, jako hada, ještěrku, opici, rybu ať jde o cokoliv, tak bych tomu měl vytvořit i co nejbližší podmínky jeho původnímu místu původu ( teplotu, vlhkost, potravu, úkryty, dekoraci, rostliny, substrát atd. ) - pak má pro mne jako obdivovatele těchto druhů takový chov smysl. Opravdu netoužím koukat např. na krajtu v dřevěné bedně plazící po Blesku nebo jiných novinách:-/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny