Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba terária

Zdravím, nechci zbytečně zakládat nové téma, tak se přidám sem.
Plánuji teď udělat terárium ze skla pro jednoho kočinčína. Ze skla proto, že jsem první terárium udělala z OSB a někde se stala malá chyba (kterou jsme však nikdy nenašli) a celé spodní stěny se mi částečně nasákli vodou, vodopád byl spuštěný týden a od té doby jsem ho nezapla protože nevím zda teče vodopád nebo nějaké spoje okolo vodní nádrže, prostě pro takové vodníky mi OSB nepřijde jako vhodná volba bohužel (byly tam 3 vrstvy laku, silikon apod..) ale když je vidím jak skáčou placáky do vody a stříká to všude tak se ani nedivím..
Základní rozměr je 100x50x130 (dxšxv), dole bude 30cm vysoká přepážka která bude oddělovat vodní a suchou část. Větrání plánuji jedno pod šoupačkama a jedno ve sropě.

Mám pár otázek ohledně řešení přívodních kabelů a světel.
1. Jak řešíte upevnění zářivky a objímek na stopě? (Mám si nechat ve skle udělat otvory na kabely nebo si mohu na stropu přisilikonovat nějaké háčky na zavěšení řetízku pro objímky?) V OSB to bylo řešeno jednodušše - díra ve stropě a do ní vsazená zářivka..
2. Jak řešíte vývod kabelů ze spodní části tera?(topítko, filtr a topný kámen)
3. Napadlo mě posunout šoupačky trochu výše nad terén (řekněme že 5-10cm nad úroveň vody a rašeliny (napadlo mě že by to mohlo zabránit neustálému bordelu v lyžinách šoupaček) - jaké s tím máte zkušenosti? Mohlo by to pomoct? A nevypadá to divně když budu mít ve výšce asi 40cm?
pro ty kdo mají kočinčíny
4. Jak řešíte umístění rostlin? V současném tera jsem se snažila dát rostliny tak, aby na ně moc nechodili, ale oni si v nich stejně dělali "pelechy" a žádná živá kytka nevydržela dýl jak týden, dnes už mám okousané a polámané i umělotiny..(kromě jedné které si zázrakem nevšímají)


Plánuji udělat celé pozadí z polystyrenu natřeného lepidlem jako minule.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny