Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ubytek vahy

Moc vas vsechny zdravim a predem preji moc uspechu s vasimi mazlicky;-)
V lete jsem si koupila nekolik jedincu testudo graeca ibera. Jsou to mladata odchovany na farme v Belorusku. Vsechna byla pekne rostla, cila, zrava. Rozhodla jsem se zelvy letos nezimovat, nebot zimovany nikdy nebyly a hlavne ani netusim cim je krmili, aby byly dost silny a zimu preckaly, pristi rok si je hezky "vykrmim" a sup s nimi do sklepa:-)
Posledni dobou jsem si vsimla, ze nektere dost rapidne ztraci vahu, jsou pomalejsi nez ostatni, stravu spise odmitaji... Celkem casto je koupu, aby netrpely dehydrataci. Mohli by jste mi poradit, cim je rozkrmit? :?:Nebo co se da a neda delat? Moc vam dekuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vzhledem k tomu, že jsem kapku podezřívavý na farmy směrem na východ od nás, doporučil bych nechat u…
KHor 04.12.2007 08:25
KHor
Dekuji za rady. Zvysim teplotu a tez necham udelat vysetreni trusu. Jenom se chci jeste zeptat, zda… poslední
martall 04.12.2007 09:14
martall

Vzhledem k tomu, že jsem kapku podezřívavý na farmy směrem na východ od nás, doporučil bych nechat udělat rozbor trusu a to nejen na "červíky" ale i na ostatní mrňavé potvory. Rapidní ztrácení váhy není jen tak, i v případě, že zdravá želva nemá zcela vyhovující podmínky, nijak výrazně na váze nestrácí. Jinak bych chtěl upozornit, že ani pravidelným koupáním a mističkou s vodou nezabráníte dehydrataci mladých želv.

Dekuji za rady. Zvysim teplotu a tez necham udelat vysetreni trusu. Jenom se chci jeste zeptat, zda se zelvicka nepripravuje na zimovani, skoro cely den je zahrabana, tak mozna to ma za nasledek ubytek vahy, ze se pred "spankem" vyprazdnila... Zvyseni teploty by to mohlo vyresit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru