Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Geochelone Pardalis

Ahojte,

chcela by som sa opytat, ci je dobre mladatko geochelone pardalis kupat kazdy den, aby jej pekne/spravne rastol pancier, alebo to mam radsej nechat tak aby mi neochorela? samozrejme jej kazdy den vlhcim substrat, no nie som si ista ci to staci. vacsinou si vyberie suche miesto v terarku.. :-/
a mozno este jedna otazka.. je este nieco, na co by som mala davat specialne pri tomto druhu korytnacky pozor? terarium ma vzhladom k jej velkosti velikanske (samozrejme iba docasne, v lete bude vo vybehu), prisun UV aj tepla ma, sepiovu kost vcelku aj nadrvenu ma stale, misku s vodou stale, tento tyzden jej planujem dat prvy krat hydrovit AD3. Krmena je rucolou, bazalkou, polnym salatom, matou, pricom jej rucola chuti najviac. dufam ze je to ok.. ?

Dakujem, budem vdacna za kazdu odpoved/nazor.

tini

Předmět Autor Datum
Koupáním nic nezkazíte:-) Ta sepiovka, ačkoliv to vypadá nepravděpodobně, jako jediný zdroj Ca rozho…
KHor 02.12.2007 11:37
KHor
Dakujem krasne za odpoved!! :-) Co by som jej mohla teda este pridavat ako zdroj Ca? cinsku kapustu…
tini 02.12.2007 11:52
tini
Není zač, pokud se chcete inspirovat co do různorodosti potravy, podívejte se buď sem na článek Lubo…
KHor 02.12.2007 12:11
KHor
tak som sa nechala inspirovat, perfektne spravena stranka, vela uzitocnych informacii a kraasne fotk…
tini 02.12.2007 14:39
tini
Tak to je dobře;-) poslední
KHor 02.12.2007 14:50
KHor

Koupáním nic nezkazíte:-) Ta sepiovka, ačkoliv to vypadá nepravděpodobně, jako jediný zdroj Ca rozhodně nestačí. Není tam správný poměr Ca/P. Polní salát bych používal pouze jako doplněk a vyměnil bych jej za čínské respektive pekingské zelí. Také je dobré posypat krmnou dávku rozdrceným kvalitním senem. Spát by měla ve vlhku, pokud ne, nebude mít kvalitní krunýř.;-)

Dakujem krasne za odpoved!! :-) Co by som jej mohla teda este pridavat ako zdroj Ca? cinsku kapustu jej dnes urcite kupim! doteraz som nekupovala lebo som myslela ze tu by zrovna nemala. :-[ a rucola je v poriadku? aj salviu mala, ohrdla nou... :-D
ach jaj, a asi ju budem vzdy vecer ked zaspi prenasat do vlhka, lebo ona je v tomto mooc trvdohlava... :-) a oddnes ju budem pravidelne kupat, snad aj to trosku pomoze.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru