Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem soužití želv

Dobrý den,
mám jeden velký problém - máme doma suchozemskou želvu, 3 roky starou, váha okolo 300g. O víkendu jsme si přivezli druhou - maličkou, váha 22 g.Mysleli jsme si že je dáme do jednoho terária,ale ta větší začala tu malou kousat. Naštěstí jsme je hlídali a ihned od sebe oddělili.Teď jsou každá v jiném teráriu,vedle sebe.Poradíte mi někdo jak je máme na sebe zvyknout??Chtěli bychom je mít v jednom. Děkuju za odpověď, Lucka

Předmět Autor Datum
My jsme si prošli úplně stejným problémem, my jsme to nakonec vyřešili jinak,ale ve Vašem případě by…
zuzi 03.12.2007 09:39
zuzi
Jsou to želvy čtyřprsté. Ve zverimexu mi řekli že by neměl být problém.Jsme z toho trochu nervózní,n…
nnnn 03.12.2007 12:02
nnnn
No nám to taky dělala čtyřprťačka, ve venkovním výběhu nebyl problém,ale v terárku taky kousala.Ale…
zuzi 03.12.2007 12:22
zuzi
Děkuju za radu. Úpravu v terárku určitě zkusíme a budeme je k sobě dávat na chvilku a pod dozorem.Má…
nnnn 03.12.2007 12:58
nnnn
No to je těžko říct,ale je třeba fakt dát pozor, nám tomu prckovi skoro vykousla štítek nad krčkem.…
zuzi 03.12.2007 13:05
zuzi
Budu dávat průbežné hlášení ;-) U nás to probíhalo tak, že ji dostrkala do rohu a pak ji čapla za no… poslední
nnnn 03.12.2007 13:16
nnnn

My jsme si prošli úplně stejným problémem, my jsme to nakonec vyřešili jinak,ale ve Vašem případě bych minimálně nějakou dobu s trvalým soužitím počkala až malá želvička trošku povyroste.Mezitím bych ji dávala k velké pod dohledem na nějakou dobu,aby si na ni postupně zvykala.Někdy taky pomůže starší želvičce přestavět terárium,aby měla pocit,že je v novém prostředí a nebude mít takové teritoriální nároky.Ale na druhou stranu vím taky o případech,kdy starší želvy přijaly malé naprosto bez problémů.Chce to vysledovat a postupně přivykat.Ona taky starší želvička bude muset přijít na to,že ta malá není k jídlu.Takže opatrně. Můžu se ještě zeptat o jaký jde druh?

No nám to taky dělala čtyřprťačka, ve venkovním výběhu nebyl problém,ale v terárku taky kousala.Ale jenom jedna, druhá ji nechávala na pokoji,takže asi fakt záleží na jedinci.Každopádně bych zkusila udělat nějaké změny v terárku a pozvolna přivykala.Hlavně pozor při krmení,ony zrovna čtyřprsťačky jsou dost neurvalé a ne moc "ohleduplné".Chce to trpělivost.

Děkuju za radu. Úpravu v terárku určitě zkusíme a budeme je k sobě dávat na chvilku a pod dozorem.Máme ji od neděle tak se asi není čemu divit, že pro tu starší je to "vetřelec".Jen nevím kdy a jak odhadnout tu dobu, že už si na sebe zvykly a odejít v klidu do práce :?:

No to je těžko říct,ale je třeba fakt dát pozor, nám tomu prckovi skoro vykousla štítek nad krčkem. Je zajímavé,že se pokaždé snažila kousat do jednoho místa.Naštěstí se to zacelilo a "odrostlo".Uvidíte sami jak to bude zvládat (myslím ta dospělá), možná si zvykne rychle. Napište jak to pokračuje,jo?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru