Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Srdce,voda na plicích

Dobrý den. Chci se zeptat ,zda-li mate někdo zkušenost s tímto onemocněním.Je to 6-letý sameček marginaty. V eterinář mi předepsal injekce Calcium Biotika.Prosím poradte...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jsem se sice objevil (díky za důvěru) ale moc moudrý z toho nejsem. On je to spíš stručný popis…
KHor 13.12.2007 08:26
KHor
Je to prý nedostatečným zářením UVB a UVA??Na spodku krunýře má vidět prý sraženinu krve.Dal mi šanc…
CORINA 13.12.2007 14:33
CORINA
Byla želva přes léto venku? Nebo lépe, kdy se dostala naposledy na slunce?
KHor 13.12.2007 22:04
KHor
Venku byla naposledy o prazdninách na chalupě.Jinak většinu času je chovaná v terárku.
CORINA 14.12.2007 01:22
CORINA
Želva potřebuje vápník (sépiová kost nebo lépe drcené vaječné skořápky; +základ potravy by měly v lé… poslední
Mej 14.12.2007 08:56
Mej

Tak jsem se sice objevil (díky za důvěru) ale moc moudrý z toho nejsem. On je to spíš stručný popis následků, než možných příčin. Pokud bychom se chtěli pokusit dopátrat nějakého důvodu, je potřeba se trochu rozpovídat.
Z reakce veta cítím minimálně to, že ví co dělá, většina vetů se totiž omezí na antibiotika a vitamíny. Doufejme, že jste narazila na toho správného.

Je to prý nedostatečným zářením UVB a UVA??Na spodku krunýře má vidět prý sraženinu krve.Dal mi šanci 50 na 50!Když spí tak ma otevřenou pusu,jak prý nemůže dýchat.Fakt nevím,co si mám myslet.Tak posledních 14 dnu byla ospalá,nejedla.Přikládala jsem to zimní ospalosti(nezazimuji).

Želva potřebuje vápník (sépiová kost nebo lépe drcené vaječné skořápky; +základ potravy by měly v létě tvořit pampelišky a další luční rostliny, v zimě čínské zelí, častá chyba je krmení salátem, který nemá žádnou výživnou hodnotu) a UVB záření, aby vyráběla vitamín D, bez kterého vápník nedokáže využít (je nutné, aby byla na slunci, nebo musíte mít v teráriu UVB zářivku nebo výbojku, eventuálně vitamín D dodávat např. kapkami Combinal AD3 - pozor na předávkování). Na to vám také veterinář předepsal ty injekce Calcium Biotika - doplňují vápník, který vaší želvě chyběl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru