Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozkrmení mláděte (L. t. s.)

Dobrý den!!

Mám dotaz ohledně toho jestli by se nedalo nakrmit mládě (cca.30-35cm) Lampropeltis t.s. nějakým masem (kuřecím, hovězím), dlouho nejedla, holata se tedka tězko shání. Zkoušeli jsme ji dávat hole (první 4 dny po příjezdu domů), ale nevzala si ho. (nevím jestli už je rozkrmená-prodávající řekl že je, ale znáte to:-/, i mezi prodejci se najdou černé ovce), také jsme zjistili, že má roztoče (roztočů jsme se nastěstí rychle zbavili).při kálení trus obsahoval kromě močoviny i tu tmavší složku, což naznačuje že už asi jedla, jen tak pro upřesnění.
Nejsem si jist co způsobilo její nechutenství (roztoči, stres, nerozkrmenost)
Ted je již čilá a prozkoumává okolí.
Nevím jak dlouho nejedla (to jsem se prodávajícího zapomněl zeptat) před tím než jsme ji koupili.

Myslíte si, že je vhodné ji nakrmit tím masem?

Díky za Váš čas i odpovědi

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nechci kvůli tomu zakládat novej topic, tak to hodím sem. Mám dvě mláďata Aspidelaps lubricus, jedno…
Mirda.85 09.01.2008 18:52
Mirda.85
::)kdyz jsi jim to kureci maso podaval tak si asi zvykla..ja bych ji nechal vyhladovet na par dnu a… poslední
Kolar 13.01.2008 20:01
Kolar

Nechci kvůli tomu zakládat novej topic, tak to hodím sem. Mám dvě mláďata Aspidelaps lubricus, jedno žere samo uplně v pohodě mražený i živý holata s velkou chutí, ale jedno mi holata vůbec nežere. Zkoušel jsem holata mražený, žívý, naříznout je, vymejt z nich myší pach, ovonět je kuřecím masem, ale prostě k holeti jen přijde, celý ho očichá a zase jde pryč. Jediný co sama veme jsou prožky kuřecího masa, ale zase to pro ní není ideální. Zkoušel jsem aspoň na to maso dát nějaký vitaminy, ale to si zase nevezme, i když jich tam dam jen minimum. Co by jste doporučili? Začít krmit násilně holatama nebo zkusit aspoň dočasně nejaký jiný vitamíny, který by společne s masem sežrala?

::)kdyz jsi jim to kureci maso podaval tak si asi zvykla..ja bych ji nechal vyhladovet na par dnu a pak bych ji tam tu mysku hodil vsak on ji hlad nauci a jestli ne tak pak jedine nasilne]:(...jen s kurecim to asi nepujde...To jsou dneska hadi vybiravi co?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru