Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Veřejná sbírka na podporu DGHT

No Akvo, opravdu pozoruhodný názor, jakoby vystřižený ze začátku druhé poloviny posledního století minulého tisíciletí. Opravdu rád bych na vlastní oči viděl zlého chovatele, kterému se v bednách umístěných ve sklepích množí terarijní zvířata za účelem jakoby zisku. Bože můj, to vás omlouvá snad jen mládí nebo stáří.
Je vidět, že propaganda opravdu zabírá. Ono totiž bez poloprofesionálních a profesionálních chovů, by asi nebylo možné, koupit si na burze gutku nebo chamíka za pár korun abyste ho mohl neziskově chovat. Když už by jste svého miláčka náhodou někde sehnal tak by jste ho ani neudržel naživu. Kdo myslíte že vypracoval chovatelské postupy vedoucí k úspěšnému chovu a následnému rozmnožení, myslíte, že to byli ti, kdo dodnes řeší co dát gutce za substrát, nebo snad ti, co se ptají na optimální velikost terka pro chamíka?
Chovatel vyjde tak tak, možná s malým ziskem, prachy vyděláte na zvířatech pouze klasickým obchodem tj. nakoupím a prodám. Rozhodně ne chovem tj. prodám si své odchovy.
Bohužel v tomto mají jasno i současné represivní orgány, jdou po těch větších, ti malí už nic neseženou, takže odpadnou sami.
Promiň ale podobné názory jako ty tvé, mě opravdu zvedají ze židle, i když se snažím co můžu respektovat názory ostatních, reagovat jsem musel.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny