Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Veřejná sbírka na podporu DGHT

Já jsem to pochopil tak, jak to bylo myšleno Akvo. Přiznám se že jsem jen využil příležitost. Nedivte se ale, napadla jste, se značným opovržením, skupinu chovatelů-množitelů, ke které patřím a ke které jsem patřil vždy.
Mě prostě nestačí se jen koukat na krásné zvíře, pro mě je kouzlo v tom, vytvořit svým chovancům takové podmínky, při kterých se skupina zvířat pravidelně rozmnožuje a nejen to, také dovést k rozmnožení i jejich potomky a vytvořit tak soběstačnou, "neomezeně" dlouhou dobu fungující minipopulaci zdravých jedinců.
Takovýto záměr se ovšem nedá realizovat pokud máte v chovu pár zvířat, musí být skupina. Protože se však zvířata v odpovídajících podmínkách množí bez omezujících vlivů přírody(predátoři, počasí, nemoci), neuvěřitelným tempem, je nutné se "přebytků" zbavit. Náklady na takovýto chov jsou však poměrně vysoké, proto to neudělám jako "příroda" tj. nadbytečné jedince neusmrtím, ale snažím se je prodat. Má to dvě výhody, pokryji si vzniklé náklady (pravda, někdy se stane zázrak a dopídím se k "zisku") a uspokojím přirozenou touhu industrializované společnosti po styku s živým tvorečkem na kterého by se mohla koukat a opečovávat jej. To vše bez jakéhokoliv tlaku na přirozeně žijící populace. Pokud tedy prodám řekněme 100kusů želv, můj selský rozum tvrdí, že v přírodě zůstane o 100ks želv víc, protože dovolenkář nebude riskovat případný dovoz a pašerák nebude mít komu prodat.
Nemohu pochopit co je na mé činnosti množitele tak odsouzeníhodného.
Já také neodsuzuji chovatele jedné želvy, nebo papouška i když z mého pohledu je zvířete vyloženě škoda, mít jej pouze na koukání, je to prostě věc názoru.
Pokud jsem se Vás příliš dotkl, tak se omlouvám, protože věřím, že nám jde v podstatě o stejnou věc,

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny