Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Apeluji na představitele a funkcionáře všech terarijních spolků a sdružení, TSP, KCHŽ atd.

navíc se neustálým
přísunem malých želvích mláďat, která jdou do rukou nezkušených chovatelů jako domácí mazlíčci (a
brzy díky jejich neodborné péči hynou), spíše poptávka zvětšuje než snižuje.
Velice pozoruhodný argument, hodný génia. Začnu od konce. Vždy mě bylo ve škole vtloukáno do hlavy, že nabídka, ať už jakéhokoliv zboží, se vždy řídí poptávkou. Možná že autor novely zákona vynalezl nový revoluční způsob obchodování a ten původní platící od úsvitu dějin odsunul do zapomění. Bylo by to fajn, dostaneme se tak do ráje výrobců a obchodníků, kteří ať už vyrobí cokoliv, mají zaručeno, že obchodník to lehce prodá, vždyť bude stačit zboží pouze vystavit a inzerovat. Doporučuji autorovi, aby si tuto myšlenku nechal patentovat, zcela jistě bude mít pro něj nedozírný ekonomický efekt, výrobci a obchodníci budou bez sebe štěstím a nějakou tou korunou(dolarem) nebudou jistě šetřit, odpadnou jim náklady za reklamy, průzkum trhu atd.
První část zdůvodnění je už více hodná zamyšlení. Stává se, že mláďata želv při neodborné péči hynou, to je fakt.
Proč tedy se pozornost kontrolních orgánů nezaměří na autory a vydavatele "odborných" publikací typu "Bydlí s námi suchozemská želva", proč dopustí aby se takové bláboly, praktické návody pro likvidaci želv vůbec dostaly mezi začínající chovatele? Každý chovatel, (ne překupník) má z pochopitelných důvodů snahu o to, informovat co možná
nejpodrobněji začínajícího nezkušeného chovatele o způsobu chovu, vyhne se tak následným reklamacím a nedorozuměním. Já mám například v tomto ohledu svědomí zcela čisté a vše, co je mě o chovu známo se snažím předávat dál. Přesto však je nutné přiznat, že určité procento jedinců uhyne i bez instrukcí uvedených ve výše uvedené publikaci. Je to přirozené, toto procento je však vždy řádově menší než procento želv, které nepřežijí v přírodě. Přežití mladých jedinců v přírodě až do dospělosti je nutné brát spíš jako výjmečnou událost než pravidlo. Stačí si uvědomit, že taková želví samička je schopna za celé svoje reprodukční období cca 30-50let naklást 40letx30vajec =1.200mladých. Pokud populace druhu zůstává co do počtu jedinců stabilní, případně se ještě zmenšuje, tak můj selský rozum tvrdí, že od jedné samičky přežije do dospělosti a možnosti následného rozmnožení nanejvýš 1,5 mláďěte, zohledníme-li samečka, který se jistě účastní na reprodukci více samiček. Všechna ostatní mláďata podlehnou tlakům predátorů, nemocí, počasí a asfaltových silniček, které za vydatného financování EU,což neopomene hrdě ohlásit modrá cedule, se všude po Peloponésu staví.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny