Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Apeluji na představitele a funkcionáře všech terarijních spolků a sdružení, TSP, KCHŽ atd.

Žádám a prosím představitele všech chovatelských skupin, spolků, združení, zvláště pak těch největších. Uveřejněte prosím vaše postoje a případnou aktivitu, týkající se novely zákona 100/2004, na veřejných fórech. Ne každý chovatel je členem a neinformovanost široké chovatelské veřejnosti je evidentní.Takto to vypadá, že sdružení, která mají vesměs ve stanovách podporu chovu, chovatelů, propagaci a jakousi záštitu celé chovatelské veřejnosti a ochranu přírody, mlčí a čekají co se stane. Věřím tomu, že vás současná situace nenechává chladnou a alespoň doufám, že se nějaká aktivita vyvíjí. Jsem přesvědčen o tom, že mlčení vás připraví o podporu široké veřejnosti, což není, alespoň myslím, příliš taktické. Nenechte rozbít a rozmělnit snahu samostatných chovatelů o odpor.
Ostatní samostatné chovatele žádám aby se k mé apelaci připojili. Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Původně jsem se ke zmíněnému nechtěl moc vyjadřovat, každému, kdo me trochu zná je muj názor jasny (… nový
Sysel 25.01.2008 19:07
Sysel
Oficielní názor ČHS je zde 0 poslední
KHor 28.01.2008 16:22
KHor

Původně jsem se ke zmíněnému nechtěl moc vyjadřovat, každému, kdo me trochu zná je muj názor jasny (ostatně myslím, že tu máme všichni názor zhruba stejný). Jsem trochu horká hlava a pokaždé, když čtu takovou to diskuzi tak pak s toho jak sem naštvanej na ty kdo takové nesmysly vymýšlí, že pak z toho celou noc nespím...

Osobně si myslím, že by nebylo od věci pokud by podobný zákon nabyl platnost, domluvit se a s několika kolegy, kteří množí želvy ve velkém (já mezi ně bohužel nepatřím, mívám odchovy ročně v pouze v desítkách kusů) a donést všechny tohoroční odchovy na úřad a darovat je státu. Aby pánové poznali co jsou to náklady na chov, kdyby to udělalo 10největších chovatelů želv v ČR, které znám, lehce by se na úřadě sešlo tak okolo 2-3 tisíc želviček.Následně bych ohlásil, že hold želvičky hodláme nosit každoročně a zárověň chceme býti jakožto veřejnost informováni o tom zda jsou jim poskytnuty správné podmínky pro chov a pokud ne domáhat se soudně na ochranu proti týrání zvířat. Akorát by mi bylo líto těch želv. No je mi jasný, že to je utopie, ale chtěl bych pak kouknout do očí úředníkovi, který to vymyslel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru