Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem osvetlenie

Dobrý deň, stále sa neviem rozhodnúť aké osvetlenie (UV) pre suchozemskú korytnačku.
1.Jedna možnosť je T-Rex ale je dosť drahá.

2.Potom Lucky Reptile Compact UV Sun (http://www.farmapython.cz/katalog.php?kat=3&product =Kompaktn%ED+%9E%E1rovky), je lacná no neviem či je vyhovujúca a postačujúca ale podla popisu vyzerá dobre.

3.Lucky Reptile Bright Sun UV Desert (http://www.farmapython.cz/katalog.php?kat=15&produc t=Halogenidov%E9+osv%ECtlen%ED+-+Bright+Sun+a+p%F8% EDslu%9Aenstv%ED), lákavý popis no neviem či to funguje, píšu tam že UV žiarenie je rovnaké ako pri 160W výbojka a je o dosť lacnejšia.

4.Žiarivka Repti Glo 8.0, do toho sa mi príliš nechce pretože tam treba zariaďovať teleso, predchádzajúce tri idú do klasickej objímky E27.

Budem vďačný za každú radu!:-)

Předmět Autor Datum
Zdravím, u toho Bright Sun je nevýhoda, že nejsou "samo vyvážený", tudíž, aby ti správně a hlavně dý…
MadMike 25.01.2008 11:34
MadMike
Dik za radu, ta Osramka je do väčšieho terárka, asi kúpim tú T-Rex, je dosť drahá ale myslím že sa o…
Koroman 25.01.2008 15:16
Koroman
Ešte jedna otázka, v ako veľkom akváriu by mohla byť tá Osramka?? poslední
Koroman 26.01.2008 15:10
Koroman

Zdravím, u toho Bright Sun je nevýhoda, že nejsou "samo vyvážený", tudíž, aby ti správně a hlavně dýl fungovali, musíš k nim koupit ještě el. prevodnik (Bright control Pro), takže ve finále to vyjde dráž než T-rexka. Doporučoval bych, pokud máš tu finanční možnost pořídit T-rex výbojku. Ten kompakt patří k těm lepším, nicméně jim osobně moc nevěřím a Reptiglo 8 je dle mýho lepší než kompakt, protože osvětlí mnohem větší plochu. T-rex to jistí. Nebo pokud máš dost prostoru, tak kup to "nejlepší" - Osram Ultra Vitalux 300W. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru