Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomozte začínám

Zkus se mrknout i sem http://plazi.reptile.cz/index.php?option=com_conten t&task=view&id=111&Itemid=112, ne ze bych si chtel za kazdou cenu delat reklamu, ale dali sme si na tom mega zalezet, tak treba se to sikne.
Jinak s tim odcervenim - chtelo by to, a pak kazdyho pul roku delat tzv. koprologicky rozbor trusu - tam se ukaze, jestli ma vnitrni parazity a je nutny nebo ne ho odcervit. Musis sebrat hovinko, nejlip do filmovky, zakapnout to vodou, dat do lednicky (ne mrazaku) a nejpozdeji druhej den odnest do laborky. Koprologickej rozbor zvladne snad kazdej veterinar, ale vzdycky je lepsi jit k odbornikovi na plazy. ;-)
Ockovani se nedela.
Jinak se socializaci je to tak, ze na kazdyho legouse plati neco jinyho. Nejdulezitejsi je trpelivost a mirnost tozn. zadny velky tlaky. ¨Priprav se na to, ze k nemu budes muset pristupovat denne (prvnich par dni bych ho nechal kvuli aklimatizaci) a byt hodne trpeliva. Nekteri legosi se muzou zmirnit treba az za rok. Zkus mu pak nabizet listy z ruky, hlavne na nej chod pomalu a pokud na sebe uz necha jakz takz sahnout tak si ho muzes i vyndat a proste se s nim muchlat. Ale pozor na oblicej, my uz mame doslova zjizveny xichty ;-) Nekterym legum pri ochocovani svedsi vypusteni do prostoru, ale to spis tem starsim. Je to tezky, ke kazdymu leguanovi se musi pristupovat trochu jinak.
Me to trvalo par let a nekolik plazaku, nez sem si troufl na chov leguana.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny