Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomozte začínám

No já zkoušel už mrazit kde co, ale vždycky mě z toho vyšla po rozmražení pěkná srajda, takže nedoporučuju. Vždycky je ale lepší dávat krmení čerstvý.
Určitě není potřeba leguánovi podávat balenou vodu - nesmysl. Na pití stačí převařená, ba i den odstátá voda - záleží na tom jakou vodu máte. Pokud se vám za hodinu na povrchu dělá na povrchu vodní kámen, je lepší převařit. Legoše koupeme v teplé vodě ve vaničce, nevím jak bych denně kupoval přes 100l balené vody, ohříval ji a pak je v ní koupal - normálně z kohoutku, jen ji nechám deset patnáct minut odstát. Do studené vody by naši legoši dobrovolně nevlezli, tak leda v létě venku na schlazení (kolik asi tak bakterií žije např. v zahradním jezírku;-)). Vemte si, co leguáni pijí za vodu v přírodě (teď se nesnažím srovnávat život v terárku a přírodě, je to jen příklad). Vůbec bych se toho nebál, nemá absolutně cenu kupovat na vše balenou vodu.
Rozměry terárka jsou dostačující, jen těch 0,6 bych zvedl na 1m. Jinak kdy leguána možno chovat volně záleží spíš na tom, jak je ochočený, jak máte zajištěšnou místnost, ale k tomu roku a půl min. bych se taky přikláněl - záleží na každým legovi zvlášť.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny