Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Chameleon jemenský

Mámme doma chamču asi 11měsíců starého. Koupilijsme ho v osmi měsících. Není ochočený a tak nás ve svém soukromí moc nevítá, ale to není ten problém. Přestal žrát. Doposud přijímal 3 až čtyri , podle velikosti, cvrčky denně. k tomu rád ovoce,jako pomeranč mandarinku,kiwi. Teď odmítá ovoce vůbec . Cvrčky sežral během týdne tři. CHováme ho v teráriu, pardon, je to samec, V,š,H 70,60,40, pod uv zářivkou EXO TERRA sun glo 50w. Dvakrát denně rosíme v odpoledních a večerních hodinách. Vodu příjímá ,jako rosu nebo se chodí napít do misky.Teplota by měla souhlasit podle známých publikací. Před týdnem terárium prodělalo menší přestavbu. Protože odešla žárovka, tak jsme ji měnili atak jsme neživé klacíky vyměnili za rostoucí .ibišek a pnoucí blázen.Nic jedovatého. Chamík se přestavbi musel zůčastnit pro svoji nevraživost. Syčel, ale udržoval bezpečnou vzdálenost. Prosím Všechny ,jež mohou poradit.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud se nemýlím, tak sunglo neobsahuje UVB záření. To by mohl být jeden problém. Nepíšeš nic o tom,…
roTor 09.02.2008 12:13
roTor
Ahoj a díky za odpověd. Před tím tam byla obyčejná žárovka Philips a zářivka přenosná bez čehokoliv.…
hlt1 09.02.2008 18:00
hlt1
Vitamíny a minerály jsou dvě rozdílné věci! Chamík by měl dostávat podstatně víc minerálů než vitamí…
roTor 09.02.2008 18:19
roTor
Ahoj tady Aleš .Tu žárovku jsem si našel už na netu ,tak ji zítra seženu,její název" Repti GLO 5.0Co…
hlt1 09.02.2008 19:58
hlt1
No jestli chceš nějaké další info, napiš mi SZ a pošlu Ti číslo na ICQ
roTor 10.02.2008 01:01
roTor
Ahoj Tady Alda ,Psal jsem ti pár vzkazů, ale pak mi přišlo na email ,že jsem to špatně poslal nebo c… poslední
hlt1 13.02.2008 18:35
hlt1

Pokud se nemýlím, tak sunglo neobsahuje UVB záření. To by mohl být jeden problém. Nepíšeš nic o tom, jaké a v jakém množství podáváš vitamíny a minerály. Citrusové plody nejsou zrovna nejvhodnější, protože na sebe vážou vápník.
Každopádně chamíci během dospívání občas žerou míň, takže to že žere jen 3 cvrčky týdně nemusí znamenat žádný velký problém. Ale měl by sis co nejdřív pořídit nějaký zdroj UVB záření.

Ahoj a díky za odpověd. Před tím tam byla obyčejná žárovka Philips a zářivka přenosná bez čehokoliv. Obě odešly proto jsem si myslel, že Sun glo bude to pravé. Vitamíny a minerály mu podávám od bývalého chovatele, které již bere po celoou dobu svého dosavadního života. Podávám mu cvrčky, které mu do tohoto prášku (vitamínu) obaluji. Hned zítra se pojedu pozeptat na zářivku nebo žárovku s UVB. Snad to bude stačit. Mockrát ti děkuji za odpověď.
Aleš

Vitamíny a minerály jsou dvě rozdílné věci! Chamík by měl dostávat podstatně víc minerálů než vitamínů. Právě nevhodnost a špatný poměr těchto přípravků se může projevit až po delší době... Na Tvém místě bych si zjistil co a v jakém množství mu dávám.

Ahoj Tady Alda ,Psal jsem ti pár vzkazů, ale pak mi přišlo na email ,že jsem to špatně poslal nebo co. Tak jsem ti psal na to icq , ale neozval ses. Chtěl jsem se tě ještě zeptat na nějaké věci. Vyměnil jsem vitamíny za ROBORAN H a koupil jsem PLASTIN. Dal jsem mu podle rad na vebu kapku pipetkou AD3,risknul jsem to. Jenže cham. nechce žrát, tak nevím jak do něj dostanu ten PLastin Ca. JInak se chová naprosto normálně. Lozí po terárku a vyhřívá se pod UVB. Jenom prostě nežere.Asi budu muset nuceně nakrmit.
Ahoj Alda

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru