Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poddruhy Boa constrictor imperator

Zdravím vespolek.
Choval jsem několik čistých forem B.C.I.
Nakonec jsem zůstal u čistých B.C.C. Peru a z imperátorů mám nyní už jen
B.C.I. Nicaragua.
Fotky by se tu na teraporadně také našly...
Rodiče mých boa byli odchyceni V Nicaraguy poblíž hranic s Hondurasem a tak je možné že se tyto dva druhy mezi sebou v přírodě promíchaly - hadi na hranice kašlou........:-D.
Fakt je ten že cena Imperátorů klesá pod únosnou mez a chov je ztrátový,ale to je asi každý chov - čest vyjímkám.Letí nyní salmoni,albíni a další barevné mutace a na čisté boa se krapet zapomíná.Vím že imperátoři jsou s barvičkama na štíru,ale protože sleduji plno let diskuse a chovy barevných mutací boa,mám pocit že začíná docházet k nežádoucím a nevratným genetickým změnám u takto mixovaných zvířat,což dle mě povede časem k podstatně vyšší mortalitě a dalším zdravotním potížím.
Jeden velmi starý kolega jenž po několik let v řadě množil albino boa a přitom se vyhýbal imbredingu (křížení příbuzných zvířat) jak čert kříži,pozoroval u některých boa ztrátu pigmentace a měl už několik úmrtí,jejichž příčinu neodhalila ani pitva.Ta prokázala některé geneticky generativní změny na některých orgánech.
Nikdo totiž s jistotou neví,pokud si koupí barevnou mutaci boa,kolik křížení už proběhlo v předchozích generacích...
Zkrátka jsem si dovolil malou obhajobu imperátorů,kteří ač nejsou tak barevně atraktiví,jistě by neměli upadnout v zapomnění...Ovšem netvrdím že se mně barvičky nelíbí..
Onen pán kterého jsem prvně vzpomínal choval boa asi 25 let,kdy většina z nás o nich neměla ani ponětí a rovněž dle něj také dochází k tomu,že se stoupajícím křížením jsou boa větší a mohutnější,což není asi příliš žádoucí..
Jedna jeho samice,kterou jsem měl čest vidět a byla to generace F? měla přes 3 metry a uhynula v 8 letech snad na zápal plic.
Bohužel v současné době je zdravotně upoután na lůžko a tak vám jen prezentuji výsledky a postřehy jeho chovu já.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny